atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 17.02.2018 11:06:08

SPET ZDRAVLJICA V SLAČINICI?

Reuters
Slovenski hokejisti so osredotočeni na današnji dvoboj s Slovaško.

"Vemo, kakšen tekmec je Rusija. Največ težav nam je delalo to, kako so tehnično podkovani. Ko zaostaneš za korak in so z mislijo pred teboj, je težko igrati proti njim. Nimamo si kaj očitati, to je realnost, kakovostno pač nismo na njihovi ravni," je visok poraz z Rusi oziroma uradno z olimpijskimi športniki iz Rusije razložil kapetan Jan Muršak.
"Slovaška je to Rusijo premagala, a Slovaki so igrali podobno kot mi. Blokirali so več strelov, ustavili power-play ... no, tudi mi smo premagali Američane, pa jih Slovaki niso. Verjamem, da bo tekma bolj enakovredna, bomo pa morali odigrati dobrih 60 minut in dati vse od sebe. Moramo se osredotočiti na naše tekme. Če se bomo prilagajali vsakemu nasprotniku posebej, je to v tako kratkem času težko," je taktiko proti Slovakom razločil slovenski kapetan.


"Jutri je nov dan. Moramo bolje delati tisto, kar si zamislimo. Če bomo to naredili dobro ali odlično, smo lahko uspešni. Slovaška igra precej dolgočasen hokej, kar pa za trenerje pomeni, da je dober. S takšno igro so presenetili tudi Rusijo, podobno kot smo mi Američane. Danes pa so oni izgubili z ZDA. Vtis imam, da je Rusija močnejša, a je Slovaška naredila to, kar smo mi: imela je popoln dan. Jutri bo kar zanimivo," pravi selektor Kari Savolainen.
"Moramo se umiriti in brez stresa nadaljevati v našem ritmu. Še dobro, da je bila popoldanska tekma, imamo nekaj ur časa več za pripravo," je po petkovi tekmi s premočnimi ruskimi tekmeci še dodal finski strateg, ki pravi, da bo na tretji tekmi v vratih najverjetneje spet Gašper Krošelj, potem ko je na drugi tekmi priložnost dobil Luka Gračnar.
S Slovaško bo tekma ob 21.10 po lokalnem času (13.10 po slovenskem), spet pa bodo slovenski hokejisti igrali v manjši dvorani Kwandong, potem ko so proti Rusiji okusili tudi led velike olimpijske dvorane Gangneung.

Značke: pjongčang, hokej

Članki iz rubrike