Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.02.2018 20:02:04

V Mariboru že za prvaka

Žiga Požar s svojimi igrami vse bolj opozarja nase.
psno
Pred nami je 14. krog v elitnih kegljaških ligah. Pri moških bomo morda že dobili novega prvaka in ekipo, ki se bo morala preseliti v nižji rang.

V ospredju kroga je prav gotovo derbi med obema našima najboljšima ekipama, vodilnim Konstruktorjem in aktualnim prvakom Calcitom. Domačim Mariborčanom zmaga bolj ali manj že prinaša naslov prvaka. Kamničanom igra le zmaga, če želijo ostati v boju za obrambo naslova. Prednost je na strani domačega Konstruktorja, predvsem zaradi domačega kegljišča. Tokrat oba trenerja, Pihlar in Spruk, računata na vse igralce. Obeta se nam lepa in kvalitetna tekma. Verjetno bomo videli tudi visoke rezultate, saj sta obe ekipi na zadnjih tekmah prikazali visok nivo forme.

Tekma resnice pa je pred igralci Bresta, ki gostujejo v Litiji. Za domačo Litijo zmaga že pomeni obstanek v ligi, saj bi si pred Cerkničani nabrali kar pet točk prednosti. Toda Brest ima svoje adute in če bo vsaj ponovil predstavo proti Proteusu, potem imajo kar lepe možnosti, čeprav tudi Litija ni v slabi formi.

Najbolj vroči spomladanski ekipi Gorica in Sij Acroni imata tokrat zelo zanimive nasprotnike. Goričani bodo gostili Ljubelj, kar bo direktni obračun za končno tretje mesto. Jeseničani bodo gostovali v Slovenskih Konjicah, ta dvoboj pa bo odločil, kdo končal prvenstvo na sredini lestvice. Zanimiva tekma pa se obeta v Postojni, kjer gostujejo Hrastničani. Obe ekipi sta bili v prejšnjem krogu zelo razpoloženi in sta dosegli visoke ekipne rezultate.

V ženski elitni ligi so na sporedu le tri tekme. Razlog so seveda povratne tekme evrolige. Za Adrio, ki ima sicer do konca prvenstva zelo težak razpored (gostovanje v Cerknici in Celju ter domača obračuna proti Triglavu in Proteusu), je to verjetno zadnja priložnost, da si izboljša vsaj malo svoje možnosti za obstanek. Toda nasprotnik je vse prej kot lahek, saj Miklavž zaseda trenutno tretje mesto. Tekmi v Slovenski Bistrici in Postojni pa bosta bolj prestižnega pomena.

1. A liga moški, 14. krog
Konjice – Sij Acroni (14.00)
Konstruktor – Calcit (16.00)
Proteus – Enemon (17.00)
Gorica – Ljubelj (17.00)
Litija – Brest (17.30)
1. A liga ženske, 14. krog
Proteus – Litija (13.00)
Impol – Ljubelj (13.00)
Adria – Miklavž (13.00)
Triglav – Brest 7:1 (3214:3049)
Celje – Kamnik 7:1 (3171:3069)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike