stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.02.2018 19:37:33

Kaj lahko stori Triglav proti Nemkam?

Celjanke so pripravljene na Madžarke.
psno
Danes so na sporedu povratne tekme drugega kroga evrolige. V Kranju bodo na svoj račun prišli gledalci, saj bo tam gostovala trenutno najboljša ekipa na svetu, Victoria Bamberg iz Nemčije.

Nemke so velik favorit. V njenih vrstah igra praktično cela nemška reprezentanca, poleg tega pa imajo tri izvrstne tujke. Poleg Poljakinje Wlodarczykowe je tu tudi Romunka Ioana Waidahazan, ki je spremenila po poroki svoj priimek v Antal. Prvo ime Nemk je seveda Hrvatica Ines Maričić, sicer aktualna svetovna prvakinja in rekorderka.

Tudi trener Triglava Albin Juvančič se dobro zaveda moči svojih nasprotnic. Pred tekmo je dejal: "Ne bom razpredal veliko o Nemkah. Želim si, da bi moje igralke odigrale na čim višjem nivoju. Vsaka posamezna točka bo za nas uspeh. Zelo zadovoljen pa bi bil, če bi na tekmi dekleta napravila tudi dober ekipni rezultat. Kaj več pa ne smem pričakovati. Za mlade bo to ponovno zelo dobra šola. Upam, da bodo znale iz nje tudi kaj potegniti."

V Celju pa gostujejo Madžarke. Prvo tekmo so Celjanke celo malo presenetljivo dobile, toda zasluženo. Ekipa Rakoshegy je sicer madžarski prvak, toda Celjanke, čeprav so imele takrat številne težave, so prišle v Budimpešti do presenetljive, toda zaslužene zmage. Glede na to, da so Celjanke slavile minimalno zmago in takrat osvojile malo set točk, danes ne smejo izgubiti in to bo dovolj za napredovanje. Tega so Celjanke, ki imajo še vedno kar nekaj problemov, sposobne.

Pred tekmo je trener Lado Gobec dejal: "Ne vem še, v kakšni postavi bomo igrali. Zagotovo ne bo prekaljene Šeškove, ki je v Aziji. Poleg tega ne morem računati na Kunčičevo, ki je še premlada, toda za finale bi jo lahko že uporabili. Vseeno računam, da ne bi smeli imeti težav, seveda, če bodo igralke dale od sebe tisto, kar pričakujem. Smo pa optimisti."

V Kranju se obračun začne ob enih popoldne, tekma v Golovcu pa izjemoma eno uro pozneje.

Galerija
Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike