Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.12.2017 09:04:55

Kralji s podajo Kopitarja po podaljšku premagali Colorado

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v ligi NHL doma premagala Colorado Avalanche z 2:1, v 44 sekundi podaljška je dvoboj odločil Dustin Brown, pri zadetku pa je kot podajalec sodeloval tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

Brown je s tem na najlepši način proslavil svojo tisočo tekmo v najmočnejši hokejski ligi na svetu. V Staples Centru so kralji zabeležili peto zaporedno domačo zmago, kar je najdaljši niz po novembru 2016. Alec Martinez je bil drugi strelec Los Angelesa, vratar Jonathan Quick pa je zbral 31 obramb.

Brown je ruskega vratarja Semjona Varlamova (25 obramb) premagal po protinapadu in strelu iz zapestja. Anže Kopitar in Drew Doughty sta bila podajalca pri zadetku, že 33. odločilnim, ki ga je v karieri NHL dosegel Brown. Obrambni igralec domačih Alec Martinez je izenačil v enajsti minuti zadnje tretjine, v 12. druge pa je Gabriel Landeskog premagal Quicka za vodstvo gostov.

Pred tekmo so pripravili krajšo slovesnost za Slovaka Mariana Gaborika, ki je tisočo tekmo odigral 15. decembra v New Yorku proti ekipi Rangers. "Kar malo smešno je vse skupaj, ko govorimo o poti, ki je mene in Gaborika vodila do številke 1000." Gaborik je igral za štiri različne ekipe in imel na poti obilo težav s poškodbami. "Sam igram ves čas le za eno moštvo in, da potrkam na les, nisem imel večjih težav z zdravjem," je po tekmi dejal Brown.


Kralji, ki so na čelu pacifiške skupine ter na drugem mestu celotne lige, bodo naslednjo tekmo v noči na nedeljo po slovenskem času igrali v gosteh proti San Jose Sharks. Poleg Los Angelesa je ta večer po podaljšku zmagala tudi ekipe San Joseja proti Vancouver Canucks s 5:4 in Anaheim Ducks po treh zadetkih Šveda Hampusa Lindholma s 5:4 v New Yorku proti Islanders, kar štiri srečanja pa so bila odločena šele po kazenskih strelih.

Pittsburgh Penguins je s 3:2 odpravil Columbus Blue Jackets, Boston Bruins z 2:1 Winnipeg Jets, New Jersey Devils s 4:3 New York Rangers, Tampa Bay Lightning pa s 3:2 Ottawo Senators.

Branilec Boston Bruins Charlie McAvoy je svoj dvajseti rojstni dan proslavil z zadetkom v četrti izmenjavi kazenskih strelov. Za Devils sta kazenska strela zadela Kyle Palmieri in Brian Boyle. Tampa, z 52 točkami vodilna ekipa lige, je trikrat izenačila, preden je dobila boj po kazenskih strelih, ko sta bila uspešna Brayden Point in Steven Stamkos. Pingvinom je zmago prinesel Kris Letang.

Izidi
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 2:1 (podaljšek) (Anže Kopitar podaja in trije streli za Los Angeles) Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 3:2 (kazenski streli) Boston Bruins - Winnipeg Jets 2:1 (kazenski streli) New Jersey Devils - New York Rangers 4:3 (kazenski streli) New York Islanders - Anaheim Ducks 4:5 (podaljšek) Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 3:2 (kazenski streli) Nashville Predators - Carolina Hurricanes 4:1 Dallas Stars - Chicago Blackhawks 4:0 Edmonton Oilers - St. Louis Blues 3:2 San Jose Sharks - Vancouver Canucks 5:4 (podaljšek)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike