Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.12.2017 18:15:09

Bo finale spet Calcit Volley - ACH Volley?

V Hočah se bo danes začel odvijati zaključek slovenskega pokala. Branilec naslova v ženski konkurenci Nova KBM Branik merila z Alianso, Calcit Volley pa s Formulo Formis, v petek pa bosta poleg ženskega finala na sporedu tudi moška polfinala, branilec naslova Calcit Volley se bo udaril s kranjskim Triglavom, ACH Volley pa s Hočami.

Calcit Volley je še v sredo igral evropsko tekmo v Ajacciu, zato v Hoče prihaja utrujen, a vseeno z enakimi cilji, kot jih je imel v prejšnjih letih, v katerih je dvakrat zapored postal prvak.


"Časa za pripravo res nismo imeli veliko, a Kranjčane dobro poznamo. Letos smo že igrali proti njim in njihove igralce dobro poznamo iz prejšnjih sezon. Pred samo tekmo bomo opravili kratko pripravo in se dogovorili, kako igrati. Naš cilj je premagati Triglav, ki letos igra dobro in me preseneča s svojimi predstavami. V tekmo bomo morali iti maksimalno resno in zbrani. Upam, da po prihodu s Korzike ne bomo preveč utrujeni in da bomo zbrali še dovolj moči, da dobro odigramo zaključni turnir. Termin polfinala nam res ne gre na roko, ampak to moramo sprejeti in o tem ne smemo razmišljati. Na tekmo moramo iti maksimalno pripravljeni in upam, da bodo fantje odigrali tako kot znajo," je dejal trener Calcit Volleya, Gašper Ribič.

Po uvodnem obračunu bo sledilo še srečanje med gostitelji, Hočami in slovenskimi prvaki, igralci ACH Volleya. V taboru Ljubljančanov se vloge favorita zavedajo, pokalne lovorike pa si še posebej želijo, saj se jim je v zadnjih dveh sezonah izmuznila iz rok. "Prvi cilj pokalnega tekmovanje je, da ga osvojimo. Naredili bomo vse, da zmagamo, bolj kot karkoli pa bi si želel, da uspemo na dveh tekmah prikazati dve vrhunski predstavi. V dosedanjem delu sezone nam je šlo dobro, zato mislim, da ne bi smeli imeti težav. Veselimo se turnirja v Hočah, veseli smo, da bo finalno tekmovanje prav tam, saj je tam vedno dobro vzdušje na tribunah," pa je svoje misli pred turnirjem strnil trener Ljubljančanov Zoran Kedačič.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike