Mobilna verzija
ue
ue

Nekdanjemu svetovnemu prvaku GROZIJO S SMRTJO, ker je Musliman in je za svojo hčerko okrasil BOŽIČNO DREVESCE! (foto)

Kam gre ta svet?

Vprašanje, ki si ga lahko znova postavimo po zadnji novici, ki je šokirala športni svet. Nekdanji svetovni boksarski prvak Amir Khan je namreč dobil grožnje s smrtjo zaradi zares bizarnega razloga. Khan je na družabnem omrežju postavil posnetek božične smreke z zapisom "Medtem ko vsi spijo, sem postavil božično drevesce. Lamaisah bo zjutraj vesela," je zapisal Khan, ki je želel razveseliti svojo hčerko Lamasiah. 

Verjetno si ni niti v sanjah predstavljal, da bo njegova simpatična objava naletela na nekaj tako grozljivih odzivov. Ker je Khan musliman, so se nanj spravili nekateri radikalno razmišljujoči ljudje. "Moraš umreti, tudi tvoja družina bo umrla. Obljubljam. Tudi Alah obljublja. In jaz in Alah te vidiva. Obiskal te bo angel smrti," je zapisal en, drugi je dodal: "Alah ti bo zagotovo sodil za to in kaznoval bo tiste, ki slavijo in uživajo v poganskih običajih." 


Seveda so nekateri tudi branili Khana. Tudi nekateri muslimani. "On živi v Angliji, v zahodni kulturi, kjer se slavi božič. Gre za spoštovanje, tako kot v kateri koli drugi državi. To je za njegovo hčerko," je zapisal en možakar.