Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.12.2017 22:19:25

Kamničanke so se v finalu pridružile Mariborčankam

Klemen Brumec
V polfinalih ženskega odbojkarskega pokala ni bilo presenečenj. V Hočah sta si finale zagotovili v zadnjih letih z naskokom najboljši slovenski ekipi, Nova KBM Branik in Calcit Volley. Mariborčanke so s 3:0 (13, 22, 14) premagale Alianso, Kamničanke pa so imele nekaj več dela, s 3:1 (-23, 19, 23, 17) so ugnale domačo Formulo Formis.

Finale bo v petek ob 20. uri, v njem bodo Kamničanke lovile tretji naslov, Mariborčanke pa že 17. in četrtega v nizu.


Rogožanke, ki svoje domače tekme igrajo v Hočah, so letos Calcit premagale v prvenstvu, in sicer pred mesecem v Kamniku. A od takrat so calcitovke popravile svojo igro, dobile tudi novo organizatorko igre, hrvaško reprezentantko Bernardo Brčić. To je bilo dovolj, da so se tekmicam oddolžile za poraz, tudi tokrat pa niso imele lahkega dela, tekma je bila praktično izenačena od začetka do konca. Prvi niz je pripadel gostiteljicam, drugi gostjam, bržkone pa je imel glavni vpliv na končni izid tretji, ki ga je Calcit dobil v končnici. V četrtem so nato Rogožanke nekoliko popustile, zato je bil še najmanj negotov.

Mariborčanke, na domačih igriščih letos še neporažene, proti Aliansi prav tako niso dovolile presenečenja. Tekmo so imele ves čas pod nadzorom, nekaj slabih minut imele le v drugem nizu, ko so zapravile prednost šestih točk in tekmicam dovolile, da so po samem začetku in vodstvu 1:0 še drugič okusile slast vodstva. Po zaslugi servisov nekdanje reprezentantke Mojce Božič so izničile zaostanek 8:14, povedle s 17:16 in 18:17. A že kmalu so bile reči na svojem mestu, prvakinje so dobile tudi drugi niz, v tretjem pa so bile bolj zbrane in z odličnim začetkom ter vodstvom 6:0 Šempetranke nadigrale na podoben način kot v prvem nizu.

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike