rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
2 01.11.2023 21:48:23

Olimpija povedla z 2:0, imela vse v svojih rokah, nato pa nerazumljivo popustila

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 18. kroga lige ICEHL izgubili z Vienno Capitals z 2:3 (2:0, 0:2, 0:1).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 1200, sodniki: Ofner, Soos (glavna), Vaczi, Zgonc.
* Strelci: 1:0 Mehle (Šturm, Pavlin, 13.), 2:0 Leskinen (Gooch, 20.), 2:1 Kainz (Wallner, Böhm, 30.), 2:2 Cheek (Hartl, Tičar, 31.),
2:3 Cheek (58.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 0, Vienna Capitals 4 minute.

Ljubljanski hokejisti niso znali uspešno povezati dveh tekem z nasprotnikoma z dna lestvice, da bi dosegli dve zaporedni domači zmagi. Pred dnevi so proti Asiagu sicer prekinili niz neuspehov na domačem ledu, a uspeha danes niso nadgradili še s tremi novimi točkami.

Začetek sicer ni bil slab, Ljubljančani so bili v prvih tretjini precej boljši tekmec. Dunajčani, pri katerih letos igra tudi slovenski reprezentant Rok Tičar, so v precejšnji krizi, pred tednom dni so se tudi zahvalili trenerju Marcu Habscheidum, začasno ekipo vodi dosedanji pomočnik Christian Dolezal.


Vse to so domači izkoristili, imeli premoč v prvem delu, ko so zadeli tudi okvir gola in so sodniki po ogledu posnetka ugotovili, da zadetka ni bilo. Pozneje je plošček tudi končal v mreži, najprej po akciji izza vrat, ko je bil pred golom na pravem mestu Žiga Mehle, pozneje pa še ob prvi številčni prednosti ob koncu prvega dela, takrat je za 2:0 zadel Ville Leskinen.

Zeleno-beli so imeli tako vse pod nadzorom, nato pa so nerazumljivo popustili. Dunajčani so se v drugem delu vračali v igro, vrnili pa so se v slabi minuti, ko so v le 52 sekundah razmaka dvakrat premagali Lukaša Horaka in sredi tekme sta bili ekipi spet na začetnem izhodišču.

Tudi zadnja tretjina ni ponudila spremembe na bolje. Ljubljančani so sicer iskali priložnost za novo vodstvo, si tudi pripravili nekaj priložnosti, toda vratar Lorenz Wildhalm ni več klonil. Na drugi strani pa je slabo igro zeleno-belih in zmedo pred vrati izkoristil Trevor Cheek in nekaj minut pred koncem zadel za popoln preobrat.

Ob ne najbolj prepričljivi predstavi v zadnjih 40 minutah tako domačim ni pomagal niti poskus igre brez vratarja, tako da so tri točke iz Tivolija odnesli gostje z Dunaja.

Ljubljančani so ostali pri 19 točkah in zdrsnili na deseto mesto. Naslednja tekma, gostovanje pri Linzu, jih čaka v petek.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike