stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 07.03.2024 09:26:14

Kako pripravljen je Lanišek? To pojasnilo ne pušča dvomov, Slovenija na Norveški turneji z novim adutom!

Luka Vovk
Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek se bo na norveški turneji surovi zrak vrnil na tekme svetovnega pokala po poškodbi kolena, ki jo je utrpel ob koncu januarja na treningu v Planici. Kot pravi, je želja za norveško turnejo, da skače sproščeno in lahkotno kot na treningih. Če ne bi bil stoodstoten, potem me ni bi bilo tukaj, je dodal.

Kot je razkril, se je 27-letnik želel vrniti že na tekmah v Lahtiju, a trenerji niso bili za to. Kot pravi sam, pritrjujejo pa mu tudi reprezentančni kolegi, ki so skupaj trenirali, je forma na visoki ravni. "Če ne bi bil stoodstoten, potem me danes ne bi bilo tukaj. Naredil sem 11 skokov v Planici, tekme se že zelo veselim. Na tekmo grem neobremenjen z dosežki in grem lahko na svežino."

Na tekmi bom videl, kakšna je dejanska forma
Na Norveškem si želi skakati sproščeno in lahkotno: "Želja je, da tako kot skačem na treningih, sproščeno in lahkotno, to prenesem na tekme. Kako bo vse skupaj v rezultatskem smislu, bomo videli, ampak verjamem, da sem sposoben marsikaj. Res se že veselim, da se vrnem, tudi skakalnice pa bodo verjetno malo drugače oziroma bolje pripravljene kot doma, kjer je manjši problem pomanjkanje snega."

Kot je dodal, treme ob vrnitvi po poškodbi nima. "Znam skakati. Vem, kaj pričakovati od samega sebe, kako se stvar odvija. Z rezultati pa se pač ne obremenjujem," pravi Lanišek.


"Treningi so bili bolj malo prilagojeni, je bilo pa veliko težkih vaj za mojo glavo, da me malo vržejo iz cone udobja. Zelo sem vesel, kako je vse skupaj potekalo," je o okrevanju dejal Lanišek. Ta trenutno formo sicer težko primerja s tisto pred poškodbo.

"Težko primerjam formo prej in zdaj. Bomo videli. Na tekmi bom videl, kakšna je dejanska forma, toda na treningih se počutim super," je dodal.

Med odsotnostjo je Lanišek spremljal tudi uspehe reprezentančnih kolegov: "Zelo sem bil vesel za fante, res dobro skačejo. Seveda bi si želel, da bi bil zraven, skakal in bi bilo vse v redu. A vsaka stvar se zgodi z razlogom oziroma namenom. V tem primeru je bil očitno namen takšen, da se malo spočijem, pridem svež nazaj in tako delujem naprej."

Na treningih boljši od Kosa
Lovro Kos, ki je minuli petek zmagal v Lahtiju, je sicer dejal, da je Lanišek pred tekmo na Finskem na treningih bolje skakal od njega. "Tudi on ima svoje rezerve na treningu. Lahko rečem, da je forma dobra, a ne bom rekel, da so zaradi tega zdaj moja pričakovanja in želje drugačni, kakor bi bili sicer," je še povedal Lanišek.

Članki iz rubrike