stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 03.03.2024 13:50:47

Maratonski superveleslalom Federici Brigonone, Ilka Štuhec 19., sedem tekmovalk brez starta

Profimedia
Italijanka Federica Brignone je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal v norveškem Kvitfjellu. Drugo mesto je po številnih prekinitvah in megleni loteriji zasedla Švicarka Lara Gut-Behrami, tretje pa Čehinja Ester Ledecka. Slovenka Ilka Štuhec je bila 19.

Organizatorji v Kvitfjellu so imeli ves teden ogromno težav z vremenskimi razmerami. Sobotni superveleslalom so izpeljali, nedeljskega pa večkrat prekinili zaradi goste megle na progi. Samo današnja preizkušnja je trajala dve uri in 45 minut, sedem tekmovalk pa je ostalo brez starta.

Edina Slovenka v Kvitfjellu Ilka Štuhec se v zahtevnih vidljivostnih razmerah ni tako dobro znašla kot v soboto, ko je bila osma. Za zmagovalko je tokrat zaostala 2,64 sekunde za končno 19. mesto. S 60 osvojenimi točkami v tej disciplini je za las ostala brez nastopa na finalu sezone, saj je bila 26., pravico nastopa tam pa ima najboljših 25 smučark.

Še desetič je na superveleslalomih v svetovnem pokalu slavila Brignone, ki ima v karieri v vseh disciplinah zdaj 25 zmag. V meglo nad Kvitfjellom se je podala pogumno in zanesljivo prevzela vodstvo. Po svojem nastopu je za televizijsko postajo ORF dejala, da ni videla do naslednjih vratc, a je progo dobro izpeljala zaradi natančnega jutranjega ogleda.


Na koncu je imela 61 stotink prednosti pred vodilno v superveleslalomskem in skupnem seštevku Gut-Behrami. Na tretje mesto se je za svoje devete stopničke v karieri prebila Ester Ledecka (+0,79).

V boju za mali kristalni globus je velik korak k peti zmagi v superveleslalomski razvrstitvi z 89. stopničkami v karieri storila Gut-Behrami. Njena najbližja tekmica, Avstrijka Cornelia Hütter, je zabeležila sedmo mesto, nekaj pa je pridobila Brignone. Pred zadnjo tekmo ima Švicarka 69 točk naskoka pred Avstrijko in 74 pred Italijanko.

V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Gut-Behrami 1594 točk, na drugem mestu pa ji po današnji zmagi sledi Brignone s 1268 točkami. Tretja je odsotna Američanka Mikaela Shiffrin (1209 točk), ki se bo v karavano predvidoma vrnila naslednji konec tedna na Švedskem.

Do konca sezone sta ostala le še dve prizorišči, naslednji konec tedna v tehničnih disciplinah v Areju ter nato še zaključek sezone v Saalbachu.

Članki iz rubrike