Mobilna verzija
zu
zu

Legendarnemu norveškemu skakalcu grozi zaporna kazen

Reuters

Eden najbolj znanih norveških športnikov, upokojeni smučarski skakalec Bjørn Einar Romøren, je padel na testu alkoholiziranosti in mu grozi zaporna kazen. Norveška policija ga je ustavila za volanom avtomobila, preizkus izdihanega zraka pa je pokazal rezultat 0,6, torej trikrat več, kot je dovoljeno v tej skandinavski državi.

Dogodek se je zgodil v nedeljo na poti do skakalnice v Vikersundu. Policija je Romørena ustavila pri naključni kontroli prometa in ga nato v policijskem vozilu pospremila do velikanke. Romøren je bil na poti v službo, saj je trenutno zaposlen v norveški smučarski zvezi.

Skakalec je priznal, da je pregloboko pogledal v kozarec, saj je proslavljal zmago Norveške na sobotni ekipni tekmi. "Priznam, to je sramotno. Naredil sem veliko napako. Govoril sem že z direktorjem smučarske zveze Claesom Bredom Braathenom in upam, da bom obdržal delovno mesto," je dejal Romøren.

Braathen je že govoril s policijo, hkrati pa priznal, da je bil tudi sam leta 1989 udeležen v prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi uživanja alkohola. Voznik je bil sicer njegov prijatelj.

Značke: smučarski skoki , sta