volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.03.2017 21:06:12

Na zadnji tekmi zmagal Šved Myhrer, Jansrud dobil boj za drugo mesto skupno

Šved Andre Myhrer je zmagovalec zadnjega slaloma alpskih smučarjev, s katerim se je v ameriškem Aspnu končala sezona 2016/17 svetovnega pokala. Drugi je bil Nemec Felix Neureuther (+0,14), tretje mesto je pripadlo Avstrijcu Michaelu Mattu (+0,15). Zadnji moški slalom sezone je minil brez slovenskega predstavnika na startu.

Slalomski finale v Aspnu se je razpletel povsem nepričakovano. Avstrijec Marcel Hirscher, ki je vodil po prvi vožnji, od Myhrerja je bil na prvi progi osem stotink sekunde hitrejši, je tekmo končal na četrtem mestu. Tretji na prvi progi Italijan Stefano Gross je v finalu padel na deveto mesto.

Največji osmoljenec pa je Norvežan Henrik Kristoffersen, drugi slalomist sezone, ki je celo po napaki pristal na zadnjem, 24. mestu, ter zunaj prve petnajsterice in dobitnikov točk.

Hirscher, ki je dobil finalni veleslalom, je že pred Aspnom osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Osvojil je tako veliki kristalni globus, rekordnega šestega zaporednega, kot tudi veleslalomski in slalomski seštevek.


Medtem ko je bil moški veliki kristal že oddan, pa še ni bil odločen boj za drugo mesto skupno. Tega je po presenetljivi napaki Kristoffersna dobil njegov rojak Norvežan Kjetil Jansrud, ki je zadnjo tekmo v sezoni izpustil.

Jansrud, specialist za smuk in superveleslalom, je tako, brez boja, ubranil 924 točk in prednost 21 točk pred slalomskim specialistom Kristoffersnom. Na zadnji tekmi je v finalu odpovedal tudi Francoz Alexis Pinturault, ki je prav tako ostal brez točk na 20. mestu, v skupnem seštevku pa je tako osvojil četrto mesto, z zaostankom 49 točk za Jansrudom.

V slalomskem seštevku sezone je slavil Hirscher (735) pred Kristoffersnom (575) in Italijanom Manfredom Mölggom (476) na tretjem mestu.

Slovenske moške slalomske točke sta v pravkar končani sezoni osvajala Štefan Hadalin (46) in Žan Kranjec (3). Hadalin je sezono končal na 35. mestu v slalomskem seštevku, Kranjec pa na 61.

Članki iz rubrike