kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 06.12.2017 09:55:09

V Melbournu višji nagradni sklad, prihaja tudi mamica Serena Williams

Ameriška zvezdnica Serena Williams se bo na teniška igrišča vrnila že v začetku prihodnjega leta in zaigrala na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, so danes sporočili organizatorji. Williamsova je letos prav na Australian Opnu že noseča osvojila še svojo 23. lovoriko na turnirjih za grand slam, septembra pa je rodila deklico.

Šestintridesetletna igralka, ki se je minuli mesec v New Orleansu poročila s soustanoviteljem Reddita Alexisom Ohanianom, vse od takrat ni igrala, a direktor tekmovanja Craig Tiley je optimističen, da se bo vrnila že prihodnji mesec in se borila za svojo že sedmo krono na igriščih Melbourne Parka.

"Zaprosila in dobila je vizum, prijavljena je za nastop, ta čas pridno trenira in ne vem, kaj jo sploh lahko zaustavi. Najbrž bo zdaj morala najti le malo več prostora za večje spremstvo," je dejal Tiley za časnik Herald Sun.


"Sam sem prepričan, da o tem ni dvoma, da bo pripravljena za nastop. Poleg tega želi podreti rekord po številu osvojenih turnirjev za veliki slam, ki ga ima ta čas s 24 naslovi Margaret Court. To bi bil zanjo še en velik mejnik v karieri," še meni Tiley, ki je OP Avstralije, ki bo od 15. do 28. januarja v Melbournu, opisal kot družinam prijazen turnir.

"To ne bi bilo prvič. Roger Federer je k nam pripotoval z vsemi štirimi otroki, tako da smo res družinam prijazen turnir," je dejal direktor o Williamsovi in njeni dojenčici.

Ob tem je še povedal, da so organizatorji vnovič povišali nagradni sklad. Zmagovalca bosta v žep pospravila vsak po štiri milijone avstralskih dolarjev (približno 2,57 milijona evrov) nagrade; lani sta prejela po 3,7 milijona. Skupni nagradni sklad se je povišal za deset odstotkov na 55 milijonov avstralskih dolarjev.

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike