Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.12.2017 21:22:46

Slovenci v Litiji niso pokvarili JUBILEJA slovitega RICARDINHA! (VIDEO)

Ricardinho
Martin Metelko
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je danes odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Portugalci.

V Litiji je bilo 0:2 (0:0), ista tekmeca pa se bosta na enem zadnjih testov pred bližnjim evropskim prvenstvom pomerila še enkrat v ljubljanski dvorani Stožice v sredo ob 19. uri.

Današnja tekma v Litiji je bila že prvi korak v zadnjem sklopu priprav na januarsko domače prvenstvo, selektor Andrej Dobovičnik pa je lahko preveril pripravljenost svojih izbrancev v boju z močnimi Portugalci.

Slovenske nasprotnike je vodil zvezdniški Ricardinho, eden najbolj prepoznavnih igralcev dvoranskega nogometa na svetu, ki je prav danes odigral jubilejno 150. tekmo za izbrano vrsto.

A domači nogometaši se slovitega tekmeca niso ustrašili; Portugalci so imeli sicer pobudo, toda obramba na čelu z razpoloženim vratarjem Damirjem Puškarjem je zdržala začetni pritisk.

V nadaljevanju so se razživeli tudi domači, pripravili so si nekaj priložnosti, najlepšo je imel Denis Totošković, pred koncem polčasa pa dve še Rok Mordej, a vratarja Andreja Souse nista premagala.

Drugi polčas je bil podoben, Puškar je imel na začetku veliko dela, a ga je dobro opravljal, domači pa so tudi imeli svoje priložnosti. Toda močan strel Igorja Osredkarja so Portugalci odbili, po še enem njegovem poskusu v 28. minuti pa je Andre Coelho žogo izbil z golove črte. Totošković pa je bil dve minuti pozneje sam pred dva metra golom, a ni zadel.

Portugalci so nato povedli po avtogolu Alena Fetića, ki je žogo preusmeril v svoj gol, na drugi strani pa je nato Kristjan Čujec zadel le vratnico, z enako mero je štiri minute pred koncem vrnil tudi Andre Coelho. Ob koncu so Slovenci poskusili še z igralcem-vratarjem, kar so Portugalci izkoristili za končnih 2:0.

Kljub porazu pa so gledalci v dodobra napolnjeni litijski športni dvorani Slovence za borbeno predstavo nagradili z aplavzom.

Današnja tekmeca se bosta čez 24 ur pomerila še enkrat, tekma v Ljubljani pa bo za prireditelje evropskega prvenstva, ki bo v Sloveniji potekalo v začetku februarja, tudi že nekakšna generalka, na kateri bodo lahko preverili, kako so že pripravljeni na EP.

Članki iz rubrike