volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 26.07.2023 14:42:35

Stevens osmi na 50 m prsno, zmaga na Kitajsko

www.alesfevzer.com
Slovenski plavalec Peter John Stevens je na svetovnem prvenstvu v Fukuoki na Japonskem zasedel osmo mesto na 50 m prsno. S 27,08 je odplaval še en zelo dober izid, za osebnim rekordom, ki ga je dosegel v polfinalu, je 28-letni slovenski reprezentant zaostal vsega štiri stotinke sekunde.

"Zelo dober nastop v finalu in osmo mesto. Ne morem reči drugega, glede na vse, kar se je v zadnjih mesecih dogajalo v mojem življenju. Poročil sem se, preselil, delam z novim trenerjem. Magična meja 27 sekund bo padla na naslednjem velikem tekmovanju. Težko pa bi bil danes bolj zadovoljen, saj sem dosegel svoj najboljši izid v velikem bazenu," je po tekmi povedal 28-letni Stevens.

"Zelo sem optimističen in motiviran za naprej, če bo ustrezna tudi finančna podpora. Upam, da se bo Plavalna zveza Slovenije potrudila zame in da to podporo res dobim," je še dejal plavalec, ki si želi z novim trenerjem Davidejem Rummolom v Trstu narediti korak naprej in si prvič priplavati tudi nastop na olimpijskih igrah.

Velik vprašaj pa ostajajo finance, saj je Stevens že lani opozarjal, da vrhunski cilji v športu niso uresničljivi, če se bo s plavanjem ukvarjal ob službi in očitno se položaj še ni spremenil.

Zmagal je Kitajec Haiyang Qin, ki je v Fukuoki zlato kolajno osvojil že na 100 m prsno. S 26,29 je bil tri desetinke in pol oddaljen od svetovnega rekorda Britanca Adama Peatyja, ki ga je napovedoval. "To je še vedno moja želja," je po tekmi priznal 24.letni Kitajec.



Srebro je osvojil branilec naslova Američan Nic Fink s 26,59, bron pa drugi Kitajec Jiajun Sun s 26,79.

Ob današnjih dosežkih velja dodati, da je slovenski rekord Damirja Dugonjića iz leta 2015 le stotinko sekunde slabši od izida, ki ga je danes dosegel srebrni Fink.

Skupno je Stevens 11. slovenski plavalec v zgodovini, ki bo nastopil v finalu SP.

Slovenski tabor nov nastop v Fukuoki čaka že v četrtek, ko bo Janja Šegel tekmovala na 100 m prosto.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike