Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

STA
STA

Jadralka Veronika Macarol pred boji za OI odprla razstavo svojih slik

alesfevzer.com

Uspešna jadralka in olimpijka Veronika Macarol je v galeriji Plac Izolanov danes odprla slikarsko razstavo "Energija morja". Pred razstavo v Izoli je v Kopru konec leta 2016 prvič razstavila svoja dela. S Tino Mrak je lani v olimpijskem razredu 470 osvojila bron na svetovnem prvenstvu v Solunu, imata pa tudi medalje z evropskih prvenstev.

Pred tem sta bili tridesetletnici že evropski prvakinji in bronasti na EP. Konec prejšnjega meseca sta letošnjo sezono začeli izvrstno, z njuno prvo zmago v svetovnem pokalu, kar jima je uspelo na morju pred Miamijem. Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016 sta bili dolgo v boju za medalje, na koncu sta bili šesti po zmagi v zadnji regati za medalje.

Po njej je nastala slika, ki je tudi vključena v razstavo akrilov na platnu in lesu Macarolove. Pravi, da ji morje daje inspiracijo in energijo tako v športu kot v slikanju, razstavila pa je tiste slike, ki prikazujejo ali pa jih je navdihnila moč morja in moč žensk.

Obiskovala je umetniško gimnazijo v Kopru, najraje ima impresioniste, kot je Claude Monet, ki je na svoje slike je nanašal veliko različnih barv. Njene slike so barvite, zelo žive. Že v mladosti je upodabljala jadrnice, saj je otroštvo s starši preživela na barki. Ob portretih prevladujejo morski motivi. Po nihanju med likovno akademijo in fakulteto za šport se je ljubiteljica rocka in legendarnega kitarista Jimija Hendrixa odločila za študij arhitekture, ki ga počasi zaključuje.

Ob tem pa je uspešna tudi v športu, pri tem pa ji pomaga tudi služba v športni četi slovenske vojske. Na jadrnici je flokistka, njena partnerica Mrakova krmarka, obe pa imata glavni cilj sezone na svetovnem prvenstvu v Arhusu na Danskem, kjer se bodo delile tudi prve kvote za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. "Želiva si čim višje, mogoče celo nadgraditi lanski izid ter si zagotoviti kvoto za OI," sta zatrdili v en glas.

Na glavnih jadralskih prizoriščih te sezone in leta 2020 sta bili varovanki trenerja Tomaža Čopija že uspešni. Zlato na EP sta si prijadrali julija 2015 prav v Arhusu, konec oktobra lani pa sta v japonski Enoshimi, kjer bodo čez slabi dve leti in pol potekali boji jadralcev za olimpijske medalje, zasedli četrto mesto. Naslednja regata ju čaka v začetku aprila v španski Palmi de Mallorci.

Značke: jadranje , slikarstvo