Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 10.02.2018 07:45:12

Vse kar morate vedeti pred velikim zaključnim spektaklom! Ricardinho vs Miguelin, PORTUGALSKA vs ŠPANIJA

Enajsto evropsko prvenstvo v futsalu v Ljubljani se končuje. Danes bosta na sporedu še zadnji tekmi prvenstva. Ob 20.45 se bosta v finalu pomerili branilka naslova Španija in Portugalska, ob 18.00 pa v tekmi za tretje mesto Rusija in Kazahstan.

Dvoboj med Španijo, ki pogreša poškodovanega Sergia Lozana, in Portugalsko bo ponovitev finala iz leta 2010, ko so Španci s 4:2 prišli do naslova prvaka. Za Portugalce je bil to doslej edini finale na prvenstvih Evrope. Tokrat upajo, da jim bo uspel še korak naprej s prvim zvezdnikom Ricardinhom, ki je tudi v Ljubljani pokazal številne mojstrovine, ne nazadnje pa je tudi vodilni strelec prvenstva s šestimi zadetki, s štirimi podajami pa je na drugem mestu med podajalci. Španci bodo igrali v devetem finalu, želijo pa si osmi naslov. Oba selektorja, portugalski Jorge Braz in španski Jose Venancio Lopez, napovedujeta zelo izenačen finale.

mijatovic-miguelin mm
Martin Metelko

V boju za bron se bosta merila nosilca kolajn s prejšnjega EP. Rusija je bila takrat srebrna, Kazahstan, ki ima v svojih vrstah razpoloženega Douglasa Juniorja (4 goli, 7 podaj), pa bronast. Rusom v Ljubljani ni uspelo priti v svoj četrti zaporedni finale, brez kolajne pa so ostali le v letih 2003 in 2010.

V polfinalu je sicer Španija po kazenskih strelih izločila Kazahstan, Portugalska pa v tesnem obračunu Rusijo s 3:2. Prav slednja pa je v četrtfinalu izločila Slovenijo, ko je bila boljša z 2:0.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike