Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 06.12.2016 07:17:54

Že v uvodu prvi odgovori o pripravljenosti plavalcev

Peter John Stevens
Arsen Perić
Kanadski Windsor bo od danes do nedelje gostil letošnje svetovno prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih. Slovenija je tam zastopana s četverico plavalcev, že uvodni dan pa bo dal pomembne odgovore na pripravljenost majhne slovenske odprave.

Najbolj na očeh bo nastop Petra Johna Stevensa na 100 m prsno, ki na pol krajši razdalji napoveduje finale, tam pa boj za eno od odličij. Stevens razkriva, da je na tekmovanjih v ZDA trenutno hitrejši, kot je bil v preteklih dveh sezonah, izid na 100-metrski tekmi pa bo to ovrgel ali potrdil.

V prvi od dveh paradnih disciplin bo nastopil Martin Bau, ki je iz mariborskega Branika prestopil k ravenskemu Fužinarju. Zaradi novega trenerja, okolja in načina dela je Bau pred odhodom na SP priznal, da še nima pravega občutka, kaj na obali Velikih jezer lahko pričakuje. Izid na 400 m prosto pa bo pokazal, kaj je opravil doslej.



Njegova klubska kolegica Gaja Natlačen bo prvi dan nastopila na 200 m prosto, a je slednja specialistka za daljše razdalje, zato bo ta tekma le nekakšno privajanje na bazen, tekmece in SP.

Prvi dan bo prosta Velenjčanka Nastja Govejšek, ki na SP obljublja dobro formo, osebni rekordi pa bi pri njej v zahtevnih sprinterskih disciplinah pomenili najmanj boj za polfinale. Govejškova bo v sredo nastopila na 100 m prosto.

Značke: windsor, plavanje

Članki iz rubrike