mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Pu
Pu
0 23.11.2016 14:42:11

Madžarska zvezdnica s kolegi zahteva odstop predsednika zveze

Reuters
Madžarska plavalna zveza doživlja pravo revolucijo. Tekmovalci na čelu s trenutno najboljšo plavalko sveta Katinko Hosszu zahtevajo odstop dolgoletnega predsednika zveze Tamasa Gyarfasa in njegove ekipe, poročajo mediji.

"Soglasno sporočamo, da trenutni predsednik in njegov nedemokratični sistem, ki se ga poslužuje, ne služita interesom madžarskega plavalnega športa," so med drugim zapisali plavalci.

Hosszujeva je zapis objavila na svojem facebook profilu, ob trikratni olimpijski prvakinji pa se je pod zahtevo podpisalo še osem madžarskih reprezentantov, med njimi tudi najboljši madžarski prsač Daniel Gyurta.



Spor se vleče že dolgo, nazadnje pa je javnost za nesoglasja izvedela ob začetku leta. Hosszujeva je predsedniku, ki vodi plavanje na Madžarskem že od leta 1993, takrat očitala, da se brani vseh novosti in sprememb ter da plavalce obravnava kot lastnino.

Vsekakor se obeta zahteven boj, saj Gyarfas sodi med novonastale bogataše tranzicije na Madžarskem, ki ima dobre povezave v medijih in politiki. Hosszujeva na drugi strani pa ima predvsem to prednost, da se je odločila takorekoč za samostojno pot, ki jo financira z denarjem od nagrad in startnin, zato brez ovir lahko zastopa plavalce.

Članki iz rubrike