stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 28.11.2016 13:18:00

V Windsor na SP četverica, prvi adut Stevens

Peter John Stevens
Arsen Perić
V Ljubljani se je danes predstavila slovenska plavalna reprezentanca, ki bo prihodnji teden nastopila na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v kanadskem Windsorju. Nad četverico plavalcev bo tokrat bedel ravenski trener Gorazd Podržavnik.

Slovenske barve v Severni Ameriki bodo branili Velenjčanka Nastja Govejšek, Ravenčana Gaja Natlačen in Martin Bau ter Triglavan Peter John Stevens. Slednji se je letos na evropskem prvenstvu v Londonu osvojil srebrno medaljo na 50 m prsno, zato je študent univerze Tennessee tudi najmočnejši adut majhne slovenske odprave.

"Sezono sem v ZDA začel že avgusta in do pred 14 dnevi treniral na polno. Zdaj počasi spuščam in postajam zelo hiter. Že na študentskih mitingih pa sem hitrejši kot lani. Osnovni cilj je finale na 50 m prsno, skrita želja je medalja," je bil preko računalniške povezave z ZDA vnovič optimističen mladi Triglavan, ki ima trenutno tudi sicer pisano obdobje, saj se je v ZDA začelo obdobje izpitov.

Največ članov v reprezentanci imajo vnovič pri ravenskem Fužinarju. "Z Martinom Bauom sva začela skupaj delati šele septembra in v Kanadi bova dobila nekaj odgovorov na odprta vprašanja. Gaja je trenirala zelo v redu," pred potjo v ZDA pravi Podržavnik, ki pa bo poskrbel tudi za ostala dva slovenska reprezentanta.


Olimpijec Martin Bau priznava, da je tudi zanj tekma v Kanadi testna, saj se je jeseni preselil iz Maribora v novo sredino na Ravnah. "Tam je dobra dolgoprogaška skupina, v kateri sem se dobro znašel in zaenkrat gre vse po načrtih. Zadovoljen sem z delom in odnosom s trenerjem, pa čeprav se morava še malo spoznati. V Kanadi moja primarna disciplina ostajata 400 in 1500 m prosto, čeprav imam rad vse daljše kravlove discipline, na krajših razdaljah pa bom moral pridobiti še malo hitrosti."

"Na prvenstvo odhajam po osebne rekorde in upam, da bo forma prava," pa pravi Govejškova, ki se veseli tudi obdobja po SP, ko bo začela študij v ZDA. "Tudi moji cilji so osebni rekordi, kar naj bi zadostovalo za uvrstitve okrog 16. mesta, sama sem zelo optimistična," pa ocenjuje četrta v odpravi Natlačnova.

Prve načrte za Plavalno zvezo Slovenije je ob robu novinarske konference predstavil tudi novi predsednik PZS Jaka Bednarik. "Nadaljevali bomo začeto delo in skušali ojačati strokovni del, utrditi delo na ravni zveze in klubov, zdaj pa iščemo tudi selektorja in upam, da se bo javilo čim več kandidatov, saj imamo veliko dobrih trenerjev. Želimo biti uspešni tudi na vseh drugih področjih, imamo številne mlade plavalce," je povedal novi predsednik PZS in izpostavil še nekatere pomembne izzive predvsem na področju množičnosti.

Ob robu pisanega plavalnega dogajanja pa je Plavalna zveza Slovenije dobila tudi novega sponzorja, Slovensko industrijo jekla, ki bo pokrovitelj plavalcev v naslednjem štiriletnem obdobju.

Značke: plavanje, stevens

Članki iz rubrike