stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 25.12.2017 09:38:24

Za končnico NFL še tri prosta mesta

Reuters
Krog pred koncem rednega dela v ligi ameriškega nogometa NFL je znanih devet od dvanajstih udeležencev končnice. New Englandu, Pittsburghu, Philadelphii, Minnesoti in Jacksonville so se ta vikend pridružili New Orleans, Los Angeles Rams, Kansas City in Carolina.

Najboljše razmerje zmag in porazov v ligi NFL ima Philadelphia (12-2), sledita Minnesota in New England (12-3), Pittsburgh je pri 11-3, Carolina, Los Angeles in New Orleans pa so zmagali enajstkrat in štirikrat izgubili.

Vodilni ekipi konferenc, New England v AFC in Philadelphia v NFC, si lahko najboljši izhodišči pred končnico zagotovita prihodnji teden z zmagama. Patriots, ki so že osmo leto zapored dosegli vsaj dvanajst zmag, bodo igrali z New York Jets, Eagles pa z Oaklandom.


V konferenci NFC je na voljo še eno mesto. Z zmago nad Carolino si ga lahko zagotovi Atlanta, sicer pa bo v končnico napredoval Seattle, če bo uspešnejši od Arizone.

V konferenci AFC se lahko Baltimore uvrsti v končnico, če premaga Cincinnati, Tennessee pa, če bo boljši od Jacksonvilla. V primeru poraza enih ali drugih se bodo vrata končnice odprla Buffalu in Los Angeles Chargers.

Predzadnji vikend rednega dela je zaznamoval Drew Brees, 38-letni podajalec moštva New Orleans Saints, ki je postal najmlajši igralec z več kot 70.000 jardov podaj. To mu je uspelo na 248. tekmi, medtem ko sta prejšnje dva rekorderja, Peyton Manning in Brett Favre, za to potrebovala 258 oziroma 293 tekem. Brees, ki je trenutno pri 70.200 jardih, lahko naslednje leto preseže tudi absolutni rekord lige NFL, ki ga ima Manning z 71.940 jardov.

Članki iz rubrike