favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.12.2017 08:07:09

Mariborčanke četrtič v nizu pokalne prvakinje

Odbojkarice Nove KBM Branik so zmagovalke pokalnega tekmovanja sezone 2017/18. V velikem finalu v Hočah so s 3:1 (17, 13, -20, 24) premagale Calcit Volley in se veselile še četrte zaporedne in 17. pokalne lovorike.

* Dvorana Hoče, gledalcev 500, sodnika: Markel (Bled), Valenentar (Škofja Loka).
* Nova KBM Branik: Mlakar 25, Košenina, Kaučič 10, Sužnik, Bračko, Vovk , Najdič 2, Milosavljević, Sobočan 13, Jerala 7, Pintar 12, Blagne, Koskeloo, Krajnc.
* Calcit Volley: Grudina 9, Mihevc 3, Blažič 2, Igličar 13, Mihalinec 14, Zaplotnik, Pogačar 1, Zatkovič, Janežič, Brčić 1, Jerala, Mijoč 7, Pahor.

Težjo pot do finala zaključnega turnirja pokala Slovenije so imele odbojkarice Calcit Volleyja, ki so s 3:1 (-23, 19, 23, 17) premagale ekipo Formula Formis, Nova KBM Branik pa je bila brez izgubljenega niza, s 3:0 (13, 22, 14) ugnala Alianso Šempeter. Mariborčanke, ki so do zdaj že šestnajstkrat osvojile pokalno lovoriko, tudi zadnje tri, so pred devetimi dnevi na prvi tekmi drugega kroga pokala Slovenije v Šempetru, premagale Kamničanke, ki pa so takrat še bile brez hrvaške podajalke Bernarde Brčić.


V prvem nizu so Mariborčanke opravičile vlogo favoritinj. Do enajst točke je bil izid še izenačen, Kamničanke so na servis Tine Grudine ob prvem tehnične odmoru vodile za dve točki, nato pa so bankirke z delnim izidom 6:1 po bloku Ele Pintar prišle do neulovljivih šest točk prednosti (20:14). Niti še drugi polminutni odmor, ne menjava Helene Mijoč s Pio Blažič pa niso spremenile razmerja moči na igrišču, kajti Mariborčanke so izkoristile že prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih.

Z dobro igro so branilke pokalnega naslova nadaljevale tudi v začetku drugega niza. Varovanke Gregorja Rozmana so imele še naprej težave na sprejemu, tudi njihov napad ni bil več tako učinkovit kot do sredine uvodnega niza, kar je Mariborčankam takoj po prvem tehničnem odmoru prineslo že šest točk prednosti (11:5). Vendar s tem kamniških težav še ni bilo konec, kajti po novih dveh točkah Ize Mlakar je bilo 15:8 za Novo KBM Branik, ki je na servis Alje Jerale po drugem tehničnem odmoru Kamničankam pobegnila na neulovljivih enajst točk (21:10). Niz se je končal z dvema zaporednima napakama odbojkaric Calcit Volleyja.
Ko so na začetku tretjega niza Kamničanke le popravile svoj sprejem, je bila tudi njihova igra v napadu bolj učinkovita.

Prve tri točke za vodstvo s 3:0 je dosegla kapetanka Grudina, z boljšim servisom in asom Eve Pogačar pa so bankirkam pobegnile že za sedem točk (19:12). Čeprav so se jim Mariborčanke z asom Pintarjeve približale na tri točke zaostanka (20:23), sta Grudina in Pia Blažič poskrbeli, da do preobrata ni prišlo.
V četrtem nizu, podobno kot v uvodnem, sta bili ekipi skupaj do enajste točke, s tremi zaporednimi pa so varovanke Sama Miklavca izkoristile nezbranost v kamniški ekipi in prve prišle do treh točk prednosti (14:11). V režiji Anite Sobočan in Ele Pintar so Mariborčanke prišle tudi do štirih točk prednosti (18:14), vendar se kamniške odbojkarice niso predale. Z asom Urške Igličar so izid na 21. točki izenačile, nato pa po napadu Katje Mihalinec in napaki Mlakarjeve, sicer najbolj učinkovite igralke tekme, celo povedle s 23:21. Toda v končnici niza je Mlakarjeva popravila svojo napako, svoji ekipi priigrala dve zaključni žogi, drugo pa so Mariborčanke tudi izkoristile.

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike