Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.12.2017 22:29:03

ACH brez naprezanja do finala s Calcitom

www.alesfevezer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v polfinalnem obračunu zaključnega turnirja slovenskega pokala v Hočah brez posebnega naprezanja premagali domače Hoče s 3:0 (22, 21, 18). Odbojkarji Calcita Volleyja so že prej v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala v Hočah premagali Triglav Kranj s 3:2 (-23, 15, -25, 19, 13).

ACH Volley - Hoče 3:0 (22, 21, 18)
* Dvorana Hoče, gledalcev 800, sodnika: Melavc (Šempeter), Jovanović (Komenda).
* ACH Volley: Flajs, Đirlić 12, Babkov 10, Kovačič, Purič 2, Pavlović 1, Satler, Pleško, Brulec 2, Planinc, Kök, Mihajlović 2, Pokeršnik 8, Videčnik 10.
* Hoče: Radovič 6, Drvarič 1, Cafuta 5, Šijanec 5, Planinšič, Ledinek, Špindler, Lobnik, Franc 6, Mantha 14, Berglez, Šikanič, Kšela.


ACH Volley do zmage ni prišel na spektakularen način, a je imel ves čas tekme vse niti v svojih rokah. Po vodstvu gostov s 4:1 je marsikdo v dvorani pomislil, da se bodo prvaki sprehodili do zmage, tako, kot je bilo v Hočah v prvenstvenem medsebojnem obračunu, toda Hočani so tokrat nudili boljši odpor. Hitro so vzpostavili ravnotežje, minimalno vodili vse do končnice, še pri izidu 22:23 upali na vodstvo, toda Ljubljančani so z zadnjima točkama dobili prvi niz.

Tudi drugi niz je bil izenačen, prvaki so imeli pobudo, Hočani so držali korak, toda dohiteti in prehiteti tekmeca jim ni uspelo. Podobno je bilo tudi v tretjem nizu, Ljubljančani so ušli, prednost pa brez posebnih težav držali do konca.

Obe ekipi sta imeli precej težav na sprejemu, še posebno to velja za Hočane, ki so imeli posledično tudi probleme v napadu. Nobena ekipa ni imela posebej razpoloženega igralca, Ljubljančani, pri katerih je bil statistično najboljši igralec bloker Matic Videčnik, pa imajo daljšo klop, kar se je v tej tekmi le dokazalo.

Calcit Volley - Triglav Kranj s 3:2 (-23, 15, -25, 19, 13).
* Dvorana Hoče, gledalcev 350, sodnika: Miklošič, Siefried (oba Maribor).
* Calcit Volley: Pereira 13, Hribar, Golob, Novljan 11, Ratek, Gil 7, Vidmar 12, Okroglič 14, Štalekar 20, Kvas 1, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan 6.
* Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Bošnjak 1, Tučen 2, Bregant 14, Kos 12, Beravs 2, Bežek, Mali 13, Jenko 4, Maček 1, Kök 1, Rezar 14.

Kamničani so storili prvi korak k ubranitvi dveh zaporednih pokalnih naslov. Čeprav niso blesteli, poznala se jim je utrujenost od sredine tekme pokala Cev in poti iz Francije, so zmogli dovolj moči za preobrat.

Po dveh nizih jim je kazalo slabo, zaradi velikega števila napak in slabše zbranosti v končnicah so zaostajali z 1:2, toda v končnici četrtega niza so po izidu 21:19 z bolj zbrano igro vendarle prišli do izenačenja, že prvo zaključno žogo je z asom izkoristil Domen Kotnik. V tie-breaku so na krilih razpoloženega reprezentančnega blokerja Saša Štalekarja, ki je bil z 20 točkami (šest iz bloka) najučinkovitejši igralec tekme, vendarle prišli do zmage, čeprav so v končnici že zapravili občutno prednost z začetka niza.

Štalekar je bil osrednje ime tekme, blestel je, ko je bilo to najbolj potrebno. V odločilnem nizu je s tremi blok točkami, četrto je dodal kapetan Andrej Štembergar Zupan, poskrbel za vodstvo 6:1. A to ni zadostovalo za mirno končnico. Kranjčani so imeli že pri izidu 11:9 priložnost, da se povsem približajo, a jim je to preprečil še en blok Štalekarja, na 13. točki pa so Kranjčani tekmece vendarle ujeli. Toda na njihovo žalost so sledile dve točki Kamničanov v napadu, zmago Calcita sta zagotovila Kotnik in Štembergar Zupan.

Kamničani so dosegli 11 asov, Kranjčani sedem, do zmage pa jih je bržkone pripeljala boljša igra v napadu. Kar 35 (od tega 18 pri servisih) kamniških napak proti 23 tekmecem na koncu ni bilo odločilnih.

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike