stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 04.11.2017 20:12:45

Na ekipnem EP v šahu Slovenke remizirale, Slovenci izgubili

Slovenske šahistke so v sedmem krogu na ekipnem evropskem prvenstvu v šahu na Kreti igrale neodločeno 2:2 s Švicarkami, Francija pa je slovenske šahiste premagala z 2,5:1,5. Slovenke so pridobile mesto in so 19. (6), Slovenci pa so pred zadnjima krogoma s 15. padli na 21. mesto (7).

Mladinska svetovna prvakinja Laura Unuk in izkušena Jana Krivec sta na prvih dveh šahovnicah remizirali. Lara Janžel je kljub prednosti začetne poteze izgubila s Camille De Seroux, na četrti deski pa je Teja Vidic s črnimi figurami dobila dvoboj z Lauro Störi.

Za slovensko moško vrsto so pol točke z remiji iztržili Luka Lenič, Duško Pavasovič in Jure Škoberne. Dvoboj je odločila partija na tretji deski, na kateri je Matej Šebenik s črnimi figurami izgubil s Tigranom Gharamianom, triintridesetletnikom, ki je do leta 2000 zastopal rodno Armenijo.



Med šahisti so po zmagi s 3:1 nad Hrvaško vodstvo prevzeli Rusi, ki imajo edini 12 točk. Ruski uspeh sta z zmagama dosegla Nikita Vitjugov in Danil Dubov, oba z belimi figurami. Za Rusi s točko zaostanka sledijo Azerbajdžanci, s po 10 točkami pa na naslednjih treh mestih sledijo Ukrajina, Madžarska in Izrael.

Rusinje so po zmagi nad Italijo s 3:1 s 13 točkami ostale na čelu, za točko zaostajajo Gruzijke. S po 10 točkami sledijo Poljakinje, ki so v prejšnjem krogu doslej edine Rusinjam odščipnile točko, in četrtouvrščene Turkinje.

Značke: šah, ep

Članki iz rubrike