hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.11.2017 21:46:00

Slovenski šahisti na EP ugnali Islandijo, šahistke izgubile

Slovenski šahisti so v petem krogu ekipnega evropskega prvenstva na Kreti z 2,5:1,5 ugnali Islandijo, slovenske šahistke pa so izgubile s Turkinjami z 1,5:2,5. Slovenci so po drugi zaporedni zmagi z 21. mesta napredovali na 14. (6 točk), šahistke pa so 18. (4).

Luka Lenič je na prvi deski remiziral, zmagala sta Duško Pavasovič in Matej Šebenik, tretji poraz na EP pa je doživel najizkušenejši Aleksander Beljavski, ki je na drugi šahovnici vodil črne figure.


Aktualna svetovna mladinska prvakinja Laura Unuk je imela črne figure na prvi deski in izgubila proti nekdanji mladinski prvakinjo (1997) Jekatarini Atalik. Z dekliškim priimkom Polovnikova v ruskem Kirovu rojena šahistka ima več kot 100 točk višji rating od najboljše slovenske igralke ta čas. Lara Janželj, ki je imela edina med slovenskimi igralkami več ratinških točk od svoje tekmice, je tudi unovčila to prednost in zmagala, remizirala je Jana Krivec, na tretji deski pa je klonila tudi Darja Kapš.

Med šahisti so prvo mesto prišli Hrvatje, ki imajo devet točk, po osem pa jih imajo na naslednjih mestih Madžari, Rusi, Poljaki in Armenci. Rusinje so ostale edine, ki so zmagale na vseh petih dosedanjih dvobojih (10 točk), na naslednjih mestih so s po osmimi točkami Gruzinke, Ukrajinke, Poljakinje in Turkinje.

Značke: šah, ep

Članki iz rubrike