reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 04.11.2017 17:55:59

Slovenski igralci ragbija boljši od Slovakov

Nikola Miljković
Slovenska ragbi reprezentanca je dobila tudi drugo tekmo skupine 2S evropskega pokala narodov. Potem ko so Slovenci pred tednom premagali Srbijo v gosteh, so bili tokrat na domačem igrišču boljši od Slovaške, ugnali so jo z 29:15 (18:7).

Moštvo selektorja Andrewa Fentona je bilo v prvem delu prepričljivo boljše. V sedmi minuti je Slovenija s tremi točkami Petra Kavčiča povedla, kmalu zatem pa prek Guillauma Delmasa in Kavčiča prišla do vodstva z 10:0. Slovaška reprezentanca se je do odmora večinoma branila, vendar je po napaki domače obrambe po hitrem prodoru Jakuba Varge prišla do znižanja zaostanka na 10:7.


V 30. minuti so Slovenci povedli z 18:7, v drugem polčasu pa so se Slovaki nevarno približali (15:18), toda Encijani so se po nekaj menjavah selektorja prebudili in si zagotovili zmago, končni rezultat je s svojimi prvimi reprezentančnimi točkami postavil 17-letni Juš Penko. Pred tem je bil spet uspešen tudi Kavčič.

V 77. minuti je v igro vstopil še najstarejši član slovenske reprezentance Igor Okič, tako sta istočasno na tekmi evropskega pokala v isti ekipi nastopila oče in sin (Gal Okič).

Značke: ragbi, ep

Članki iz rubrike