Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.11.2017 21:54:26

Kaj lahko storijo Jeseničani v Mariboru?

Goričani bodo skušali izkoristiti slabšo formo Calcita
psno
V ospredju 6. kroga moške lige v kegljaškem DP bo obračun v Mariboru, kjer pri vodilnem Konstruktorju gostujejo Jeseničani.

Prejšnji krog je v elitni moški ligi prinesel kar nekaj vrhunskih rezultatov ter tudi ekipnih rekordov. Prednjačili so Konjičani, ki so napravili daleč najboljši ekipni rezultat v tej sezoni. Tokrat bodo Kirbiš in soigralci to morali potrditi na domači tekmi proti Brestu, ki se je začel vzpenjati v formi.

Pred dvema tednoma so se izkazali z svojim absolutnim rekordom tudi igralci Sij-Acronija. Tokrat Jeseničane čaka najtežje gostovanje in to v Mariboru, kjer bodo Konstruktorju želeli pokazati, da ta rezultat ni bil slučajnost. Če bodo Gorenjci ponovili takšen nastop, potem bodo Mariborčani na težkem izpitu.

Zelo zanimivo pa bo tudi v Postojni, kjer sicer domači Proteus želi priti do nove zmage, toda Litijani na čelu z dvema Klemenoma (Selovski in Ivančič) so zelo neugodni nasprotniki. Aktualni prvaki, igralci Calcita, ki so na zadnji tekmi doma proti Konstruktorju doživeli debakl, odhajajo na neugodno gostovanje v Novo Gorico, kjer jih pričakuje njihov nekdanji soigralec Klemen Mahkovic. Zadnja tekma pa bo v Hrastniku, kjer lahko tudi pričakujemo ognjemet kegljev med domačim Sinetom in Ljubeljem iz Tržiča.

V ženski elitni ligi pa igralke Triglava, ki so v prejšnjem krogu v Cerknici doživele svoj prvi letošnji poraz, čaka še drugo zaporedno gostovanje na Notranjskem. Tokrat odhajajo v Postojno, kjer jim ne bo lahko, saj so se igralke Proteusa čez praznike v miru pripravljale na za njih zelo pomembno tekmo. Vodilne Celjanke bodo tokrat v vlogi domačink Miklavžu, ki mu letos ne steče tako, kot si želeli na mariborskem koncu. Celjanke so sicer favoritinje, toda njihova forma je še vedno zelo zaskrbljujoča.

Kamničanke so zelo superiorne doma, toda v gosteh tega ne znajo potrditi. Morda bo Slovenska Bistrica pokazala njihovo drugačno sliko, toda tudi Impol ravno tako potrebuje točke. Zelo zanimivo srečanje pa se obeta v Litiji, kjer gostujejo sicer vedno zelo nevarne Tržičanke, ki pa imajo v letošnji sezoni obilo težav tako s poškodbami kot tudi samo formo. Zadnja tekma pa bo v Kopru, kjer si igralke Adrie nadejajo, da bi končno prišle do prvih točk. Glede na doslej pokazano s strani Ankarančank bo to zelo težka naloga. Morda pa se poleg Samčeve in mlade Leile Lisjak odpre še kateri igralki. Na drugi strani pa so njihove nasprotnice, igralke Bresta, v naletu. Po zmagi v Postojni in skalpu nad Triglavom si Cerkničanke želijo nadaljevati uspešno serijo zmag.

Pari 6. kroga v 1. A ligah

Moški

Konjice – Brest (ob 14.00)

Konstruktor – Sij-Acroni (16.00)

Proteus – Litija (17.00)

Gorica – Calcit (17.00)

Enemon – Ljubelj (17.00)

Ženske

Proteus – Triglav (13.00)

Adria – Brest (13.00)

Impol – Calcit (13.00)

Celje – Miklavž (14.30)

Litija – Ljubelj (15.00)

Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike