reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 29.12.2017 20:44:26

Kamničani popravili okus po porazu z oranžnimi zmaji

Odbojkarji Calcita Volleyja so v 11. krogu srednjeevropske lige v Ljubljani premagali Bystrino Nitro s 3:0 (21, 20, 13).

Calcit Volley - Bystrina Nitra 3:0 (21, 20, 13)

* Športna dvorana Tivoli, 60 gledalcev, sodnika: Milinović (Hrvaška), Isajlović (Avstrija).
* Calcit Volley: Pereira 14, Hribar, Golob, Novljan 7, Ratek, Gil 4, Vidmar 13, Okroglič 7, Štalekar 9, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan, Lazar.
* Bystrina SPU Nitra: Rehak 8, Wawrzynczyk 10, Menner 1, Hupka, Zatko, Porubsky 1, Kašper, Mačuha 2, Szazvai, Kostolani 1, Hornik 6, Malina 9.

Kamničani, ki so odigrali svojo zadnjo tekmo v letu 2017, so na prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige v Ljubljani v četrtek morali priznati premoč ACH Volleyju, kar je bil njihov drugi letošnji poraz v tem tekmovanju. Slovenski podprvaki imajo po osmih odigranih tekmah 19 točk in so se s tekmo več na prvem mestu pridružili ACH Volleyju.

Podobno kot na četrtkovi uvodni tekmi ljubljanskega turnirja proti ACH Volleyju so Kamničani tudi proti ekipi iz Nitre dobro vstopili v tekmo in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Takšna je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru po uspešnem napadu Maxsona Pereire, vendar so se jim Slovaki hitro približali le na točko zaostanka (16:17). Pred vstopom v končnico niza so z blokom Žana Novljana varovanci Gašperja Ribiča spet prišli do treh točk prednosti (21:18), Pereira je nato poskrbel za plus štiri (23:19), niz pa se je končal z lastno napako slovaških odbojkarjev.

Tudi na začetku drugega niza so bili Kamničani boljši nasprotnik, bili so višji v bloku, bolj natančni v napadu, posledično pa imeli pet točk prednosti tudi ob drugem tehničnem odmoru, ko je bil v napadu spet uspešen Pereira, ki je v prvem nizu z 78-odstotno učinkovitostjo dosegel sedem točk. Vendar so slovaški odbojkarji že na 18. točki izid izenačili. Kamničani so "padli" na sprejemu, posledično tudi v napadu, toda po drugem polminutnem odmoru Gašperja Ribiča so se le zbrali, dosegli štiri zaporedne točke, zadnjo Štalekar z blokom, ter niz, ki ga je končal Žan Novljan, mirno pripeljali do konca.

S serijo odličnih servisov Pereire so kamniški odbojkarji na prvi tehnični odmor v tretjem nizu odšli s prednostjo treh točk, razpoloženi Primož Vidmar pa je poskrbel za vodstvo z 10:6. Nitra se je Kamničanom še približala na tri točke zaostanka (8:11), toda z novo serijo točk, tokrat na servis Žana Novljana, je bilo že 16:8 za Calcit Volley in s tem je bil znan tudi zmagovalec.

"Danes smo tudi v malo težjih trenutkih dobro preživeli in zasluženo zmagali. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, brez kakšnih večjih padcev v igri in na lep način končali leto 2017. Pred nami je zdaj kratek dopust, s treningi bomo začeli 3. januarja, potem pa nas čakajo kratke priprave na nadaljevanje sezone. Upam, da se bodo fantje v teh prostih dneh odpočili od odbojke in prišli z neko novo energijo," je po tekmi povedal trener domačih Gašper Ribič.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike