Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 29.12.2017 12:49:08

Đoković še ni povsem nared: Srbski teniški as odpovedal Abu Dabi!

Reuters
Novak Đoković je preložil vrnitev v teniško karavano. Srbski teniški zvezdnik je danes sporočil, da se ne bo udeležil ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju zaradi še vedno prisotnih in ponavljajočih se bolečin v predelu komolca. Zaradi teh težav je bil že šest mesecev odsoten s teniških igrišč.

Organizatorji tega turnirja, ki je bolj kot ne promocijskega značaja in ne sodi na tekmovalni spored turnirjev pod okriljem združenja ATP, so že napovedali, da se bo Đoković, ki je bil v uvodnem krogu prost, danes v polfinalu pomeril s Špancem Robertom Bautista Agutom, ki je v četrtkovem prvem krogu premagal Rusa Andreja Rubljeva s 7:5, 6:2. Seveda z dvobojem Đoković - Bautista Agut ne bo nič. Drugega polfinalista bo dal dvoboj Avstrijca Dominica Thiema ter Južnoafričana Kevina Andersona.

"Zelo sem razočaran, ker ne bom nastopil na turnirju v Abu Dabiju. Žal sem pred nekaj dnevi znova začutil bolečino v komolcu, po pregledu pa so mi zdravniki svetovali, naj raje ne tvegam in naj izpustim turnir ter nemudoma nadaljujem terapije," je sporočil Đoković, ki mu je še toliko bolj žal, ker se je resnično veselil vnovičnemu igranju v Abu Dabiju, kjer je vedno z velikim zadovoljstvom nastopal.



"Ne preostane mi nič drugega, kot da sprejmem položaj, v katerem sem trenutno, in počakam, da bodo učinkovale terapije, da bi se lahko čim prej vrnil na igrišča ter znova ujel tekmovalni ritem. Ta odpoved lahko vpliva tudi na zamik sezone in spremembo načrta udeležbe na turnirjih. Odločitev o vrnitvi bom sprejel v začetku novega leta," je dodal Đoković, ki je bil 223 tednov prvi igralec sveta, zdaj pa je na 12. mestu lestvice ATP.

Med obema moškima obračunoma za končno tretje in prvo mesto pa bosta za zanimiv dvoboj poskrbeli še Serena Williams in Latvijka Jelena Ostapenko; za Američanko bo to prva tekma po septembrskem rojstvu hčerke Alexis Olympie oziroma prva po januarskem odprtem prvenstvu Avstralije, ko se je odločila za premor zaradi nosečnosti.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike