Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.10.2017 20:14:07

ACH ekspres

Odbojkarji ACH Volleyja so v 4. krogu srednjeevropske lige premagali avstrijski Union Reiffeisen Waldwiertel s 3:0 (24, 22, 34).

* Športna dvorana Bojan Stranić, sodnika: Tillmann, Adler (oba Madžarska).
* ACH Volley: Flajs, Đirlić 12, Babkov 2, Kovačič, Purič 6, Pavlović, Pleško 8, Brulec 1, Mihajlović 6, Pokeršnik 19, Videčnik 8.
* Union Reiffeisen Waldwiertel: Hahn 1, Plizga 5, Siwczyk 9, Schober, Bartoš 3, Tille, Gabdullins 22, Boff 6, Peciakowski, Berger, Keller 3.

Slovenski prvaki so v srednjeevropski ligi zabeležili še četrto zmago in z se z njo povzpeli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Proti ekipi, ki je v štirih le enkrat zmagala, so zmagali s 3:0, a izidi posameznih nizov kažejo, da niso imeli tako lahkega dela. Ljubljančani so se zavedali kakovostne premoči, pristop zagotovo ni bil stoodstoten, toda ves čas se je vedelo, kdo bo na konec zmagovalec. Avstrijci so imeli v vseh nizih svoje priložnosti, toda kakovostna razlika se je pokazala, ko je bilo to najbolj potrebno, v končnici nizov.


Nezadovoljen s predstavo začetne postave, je trener ACH-ja Zoran Kedačič, že v prvem nizu Dmitrija Babkova zamenjal z najizkušenejšim igralcem gostujoče ekipe Matijo Pleškom, to se je zgodilo pri zaostanku Ljubljančanov s 17:20. Pleško je bil bolj motiviran kot Ukrajinec z ruskim potnim listom in je bil ob Janu Pokeršniku najzaslužnejši, da je njegova ekipa še pravočasno ujela priključek, v končnici pa tudi zmagala.

V drugem nizu so slovenski prvaki imeli nekaj težav pri sprejemu, kar se pri rezultatu ni poznalo. Ljubljančani so od začetka do konca niza vodili, v zaključku so se jim Avstrijci, pri katerih glavno vlogo igrajo tujci, približali, a vodstva ACH z 2:0 niso ogrozili.

Že v drugem nizu je Mateja Mihajlovića na korektorskem mestu zamenjal Petar Đirlić, s samo igro pa dokazal, da Kedačič na njega lahko računa. Hrvat, na koncu je zbral 12 točk, je po zaostanku svoje ekipe izenačil na 21:21, po dveh zaporednih asih spet zelo razpoloženega Jana Pokeršnik je že bilo videti, da je odpor tekmecev končan, a so Avstrijci izenačili. V dolgem podaljšku niza pa so vendarle ostali praznih rok, Ljubljančani so niz dobili s 36:34.

Odločilna premoč slovenskih prvakov je bila spet v bloku (11:5), pet blok točk je prispeval Matic Videčnik, ACH je imel tudi precej boljši sprejem, storil pa je več napak od tekmecev.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike