Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.10.2017 19:58:00

Na startu pet Slovenk, tudi Drevova

Na ledeniku Rettenbach nad Söldnom na avstrijskem Tirolskem je vse pripravljeno za začetek svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tradicionalno premiero bosta odprla veleslaloma, najprej se bodo za prve točke sezone v soboto udarile alpske smučarke s petimi Slovenkami na startu, v nedeljo pa bo še moška tekma z dvema Slovencema na startu.

Slovenski tabor, ki je še pred prvima tekmama doživel veliko smolo, saj bo najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni Ilka Štuhec po operaciji kolenskih vezi izpustila celotno novo sezono, vključno z olimpijskimi igrami, bo na prvo tekmo sezone poslal pet deklet.

Na startu so Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat, Ana Bucik in debitantka Desiree Ajlec.

Najboljša slovenska veleslalomistka Drevova še ni v celoti okrevala po operaciji kolena ter je razmišljala, da bi uvodni nastop izpustila. Za zdaj ostaja na startu. Če se bo tudi dejansko odločila, da se bo podala na progo, pa bo nosila startno številko 15. Robnikova ima startno številko 22, Hrobatova startno številko 27, Bucikova 46, Ajlečeva pa 61.


Prva vožnja bo 10. uri, finale pa se bo začel ob 13. uri.

Številko 1 na startu bo nosila Nemka Viktoria Rebensburg, takoj za njo se bo na progo pognala s startno številko 2 nosilka velikega kristalnega globusa Američanka Mikaela Shiffrin. Najboljša veleslalomistka minule sezone, lastnica malega kristalnega globusa in svetovna prvakinja v disciplini, Francozinja Tessa Worley bo startala kot peta.

Na startu sta tudi povratnici po poškodbah Švicarka Lara Gut s številko šest in Američanka Lindsey Vonn, ki ji je pripadla startna številka 32. Gutova je lani dobila veleslalomsko premiero v Söldnu, a si je med treningom na SP v St. Moritzu poškodovala koleno, rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu Vonnova pa je zadnjič nastopila na ledeniku Rettenbach oktobra 2012, ko je na tekmi, na kateri je zmagala Tina Maze, odstopila v 2. vožnji. To bo njen prvi veleslalom v 21 mesecih, zadnjič je veleslalom vozila konec januarja 2016 v Mariboru.

Nedeljski veleslalom bo prinesel nastop slovenskega dvojca. Največ oči bo uprtih v Žana Kranjca, ki je pred letom dni na temu prizorišču prišel do rezultata kariere, hitrejši od njega so namreč bili le trije tekmeci. Poleg njega se bo dobre uvrstitve nadejal še Štefan Hadalin, ki bo s popotnico najboljše slalomske sezone poskušal priti do prvih veleslalomskih točk.

Članki iz rubrike