Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 27.10.2017 15:21:48

Krog lokalnih derbijev

Bo Bojan Ropoša v Puconcih uspel zaustaviti izkušene Sobočane?
Oste Bakal
Zadnji konec tedna v oktobru, ko je na sporedu 4. krog tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah, bo na sporedu kar nekaj lokalnih derbijev.

To še posebej velja za moške, kjer bosta odigrana prekmurski in štajerski sosedski derbi. V Puconcih, kjer pri Kemi gostuje soseda Sobota, so favoriti gostitelji, saj Sobočani v spremenjeni ekipi nikakor ne pridejo v pravi ritem. Čeprav so igralci Keme favoriti, je največ odvisno od obeh prvih igralcev, domačina Bojana Ropoše in gosta Tomaža Roudija. Če bi slednji osvojil tri točke, potem je vse možno.

Po drugi strani na Ptuju, kjer gostujejo Mariborčani, ni nobenega dvoma, kdo si bo vknjižil dve točki. To so gostje, kajti skromna ptujska ekipa le ni dorasla moštvu, ki se znova bori za sam vrh lestvice.

Zelo zanimivo bi bilo lahko v Novem mestu, kjer se bo na obeh straneh znašlo kar nekaj mladih igralcev, ki bodo gotovo obeležili slovensko namiznoteniško prihodnost. A čeprav tudi mladi Izolčani niso za podcenjevanje, je jasno, da bodo aktualni državni prvaki zabeležili še eno zmago.

To bo gotovo uspelo tudi podprvakom s Koroške na svojih Ravnah, saj gostje iz Mengša kljub solidnim igram le niso sposobni presenetiti Mitje Horvata in Janeza Petrovčiča. Nekoliko bolj dramatično bo nekaj hribčkov in dolin od Koroške v Savinjski dolini, kjer pa so gostitelji v rahli prednosti proti ekipi Kajuh Slovana.

Med dekleti bo vsekakor v ospredju ponovitev finala končnice iz minule sezone, ko aktualne državne prvakinje iz Izole gostujejo pri koroški Muti. Gostje so v minulem krogu sicer razočarale svoje navijače, kajti doma so izgubile proti Založankam, a kljub temu bi Janja Ludvik, Lea Paulin in Urška Čokelj tokrat morale zmagati. Seveda to še zdaleč ne bo lahko in enostavno, kajti Vesna Rojko lahko premaga vsako slovensko igralko, poleg Žive Staniša in Lee Kadiš je tu še povratnica Nika Naglič.

Zaloška Vesna tokrat pred domačimi navijači ne bi smela imeti težav proti gostjam iz Ptuja, toda tudi Katja Krajnc lahko osvoji kakšno točko, morebiti pa še katera Štajerka. Čeprav so Prekmurke iz Puconcev pred tednom dni presenetile na Ptuju, kjer so dosegle prvo letošnjo zmago, pa so tokrat v Puconcih v prednosti igralke Logatca. Notranjke na krilih povratnice Nine Zupančič igrajo odlično in težko je verjeti, da bi jih Staša Matis in mlajše soigralke lahko ogrozile. Najbolj negotovo bi tokrat lahko bilo na Jesenicah, kjer so gostiteljice nekoliko bližje zmagi, saj ekipa Letrike še ni pokazala tistega, kar so mnogi pričakovali.

Pari 4. kroga v I. SNTL (vse jutri ob 17.00)
Moški
Ptuj – ŽNTK Maribor
Kema Puconci – Sobota
Fužinar Interdiskont – Mengeš
Krka – Arrigoni Izolaž
Savinja Lean rešitve – Kajuh Slovan
Ženske
Jesenice – Letrika
Kema Puconci – Logatec
Vesna Zalog – Ptuj
Muta – Arrigoni Izola
Preserje – Kajuh Slovan (danes)

Članki iz rubrike