nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ou
ou
0 27.06.2017 12:30:18

So to besede, ki napovedujejo elito? Predsednik svetovne odbojkarske zveze: Slovenija je lahko ...

FIVB
V zadnjih tednih je odbojkarske navdušence zelo vznemirila novica o spremembi formata svetovne lige, pri čemer bi Slovenija potegnila kratko in ostala brez zasluženega mesta med elito.

Naj spomnimo: še med turnirji svetovne lige so se pojavila namigovanja, po katerih naj bi naslednje leto svetovna liga spet doživela spremembe in postala zaprta. To pomeni, da bi imelo 16 reprezentanc  že zagotovljeno mesto, to pa so tiste izbrane vrste, ki v blagajno svetovne odbojkarske zveze prispevajo veliko denarja. Med drugim so se na tem seznamu izbranih znašle reprezentance Japonske, Južne Koreje in Avstralije, od katerih je bila Slovenija v skupini 2 gladko boljša. 

Odbojkarska zveza Slovenije je že napovedala boj z vsemi silami, da bi tej generaciji omogočila tisto, kar si je v treh letih s trdim delom zaslužila, tudi besede predsednika svetovne odbojkarske zveze Aryja Grace pa vlivajo nov optimizem: "Slovenska reprezentanca si zasluži ogromno pohval po zmagi v skupini 2. Rezultat finala je še toliko bolj impresiven, ker so jih Japonci pred tem premagali. To je druga zaporedna zmaga Slovenije v svetovni ligi, po tem ko so v svojem debitantskem nastopu slavili v skupini 3. Tega dramatičnega vzpona ne moremo razložiti in razumeti, njihov napredek pa je lahko navdih vsem ostalim narodom, ki upajo, da bodo postali svetovna elita."

Članki iz rubrike