Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.06.2017 12:26:14

Kovač po zmagi v finalu: Vsa čast fantom, na svetovni zvezi pa je zdaj, da ...

FIVB
Izjave po finalni odbojkarski tekmi Slovenija - Japonska (3:0) na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige v avstralskem Gold Coastu.

Slobodan Kovač, selektor Slovenije: "Mislim, da so se igralci psihično zelo dobro pripravili na zaključni turnir in da smo v soboto in danes odigrali odlično. Japonska nas je premagala, danes pa smo ji to vrnili z obrestmi. Danes smo bili odlični v vseh elementih igre in takšna Slovenija je reprezentanca, ki jo vsi tako radi gledamo. Vsa čast fantom, ki so bili najboljši, vsa čast mojim sodelavcem, ki so odlično pripravili ekipo, tako taktično kot telesno. Videti je bilo, kot da igramo v eni prestavi višje kot Japonci in današnji rezultat je zares izjemen. Na svetovni zvezi je, da zdaj dobro razmisli, kakšne odločitve sprejema in da Slovenijo, ki si je na igrišču priigrala pravico do nastopa med elito, uvrsti v prvo skupino svetovne lige."

Klemen Čebulj, reprezentant Slovenije: "Pokazali smo, kako uživamo, ko igramo skupaj, kako v nobenem trenutku v igri ne popuščamo. V tej svetovni ligi smo zares pokazali našo najboljšo odbojko in zelo sem zadovoljen z odzivom ekipe, kako smo stopili skupaj in nismo popustili niti v enem trenutku. Če pogledamo nazaj, kako smo začeli to pot, bili na treh kontinentih, menjali časovne pasove, tudi to nam je dalo posebno energijo in odločenost, da se ne oziramo na utrujenost. Res fantastično smo igrali in stopnjevali formo do zaključnega turnirja in pokazati, da ne sodimo v drugo skupino, ampak v prvo in da sodimo med najboljše reprezentance. In to, kar se je dogajalo, da so že sredi tekmovanja objavljali, da ne bo možno napredovati v prvi razred, je zelo nekorektno do vseh ekip. Mislim, da bomo imeli glede tega veliko povedati."



Mitja Gasparini, reprezentant Slovenije: "Mislim, da smo se danes res lepo razumeli v igrišču in pokazali skoraj vse kar znamo. Ni bilo dvoma o zmagovalcu, ves čas smo igrali z mislijo, da moramo zmagati in uspelo nam je. Slovenija je imela vedno potencial, smo pa potrebovali čas in izkušnje, zrasli smo v samozavesti, v igri, znamo držati koncentracijo skozi cel turnir, skozi vse tekme, kar je super in kar znajo najboljše reprezentance. In zdaj to uspeva tudi nam."

Alen Pajenk, reprezentant Slovenije: "Veselje vsekakor je. Že zelo dolgo smo vedeli, kam spadamo in kam si želimo in mislim da smo na tem finalu to zelo dobro pokazali. Japonce smo dobesedno razorožili, niso imeli nikakršnih idej, kako igrati proti nam. Lahko rečem, da je bila to naša najboljša predstava v svetovni ligi. Prej nam je mogoče manjkala samozavest v končnicah, ko nismo bili dovolj odločni. Ne bom rekel, da smo bili premladi, a se nam enostavno ni izšlo. Zdaj že kar nekaj časa igramo skupaj, vemo, kaj zmoremo in temu sledimo."

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike