stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 25.06.2017 09:40:47

Kakšno slavje in kakšna premoč Slovencev!

fivb
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige osvojila prvo mesto, potem ko je na današnji finalni tekmi v avstralskem Gold Coastu premagala Japonsko s 3:0 (17, 24, 17). V tekmi za končno tretje mesto je Avstralija premagala Nizozemsko s 3:0 (27, 19, 26).

Slovenija - Japonska 3:0 (17, 24, 17)
* Dvorana Carrara Sports Complex, gledalcev 1500, sodnika: McLean (Kanada) in Alnaama (Katar).
* Slovenija: Štern, Pajenk 11, Kozamernik 1, Šket, Gasparini 15, Kök, Vinčić 8, Štalekar, Koncilja 2, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 11, Čebulj 13.
* Japonska: Fukatsu, Yamauchi 10, Dekita, Yanagida 4, Kuriyama, Ishikawa 14, Ri 5, Suzuki, Asano, Fujii, Ide, Tsuruda, Otake 6.

Slovenski odbojkarji so v velikem slogu osvojili zaključni turnir v Gold Coastu. Po zanesljivi polfinalni zmagi nad Nizozemci so na današnji finalni tekmi v dvorani Carrara Sports Complex na kolena položili še tekmece iz dežele vzhajajočega sonca in si "na terenu" izborili napredovanje v elitno svetovno ligo, a je zaradi napovedanih sprememb mednarodne krovne organizacije (FIVB) to še vedno pod velikim vprašajem.

Izbranci srbskega strokovnjaka na slovenski klopi Slobodana Kovača so v Gold Coastu odmislili morebitne "nadaljnje politične odbojkarske igrice" in na igrišču pokazali vse svoje mišice. Na enajstih odigranih tekmah na junijskih turnirjih v južnokorejskem Seulu, japonskem Takasakiju, egiptovskem Kairu in Gold Coastu so dosegli deset zmag, edini poraz pa doživeli v Takasakiju, ko so proti Japoncem izgubili z 2:3.



Finalni obračun so resda odprli z 0:2, a nato povsem zagospodarili na avstralskih tleh in v vseh prvinah igre zasenčili azijske tekmece. Zbranost in motivacija sta bili na najvišji možni ravni, z naravnost brezhibno in zelo poletno predstavo predstavo so bili v prvem nizu vselej za korak ali dva pred Japonci in hitro povedli s 7:3, po njihovem vodstvu z 11:5 pa je japonska klop zahtevala 30-sekundni odmor. A ta ni zaustavila slovenskega naleta, nadaljevanje niza je minilo v njihovem znamenju. Najvišja slovenska prednost je znašala devet točk (21:12), prvi niz pa so po 24 minutah igre zaključili s 25:17.

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen, slovenski odbojkarji so resda povedli s 7:4, a so jim nato Japonci povsem zadihali za ovratnik. Navkljub veliko bolj enakovrednem boju so bili slovenski odbojkarji bolj ali manj vseskozi v prednosti in si priigrali lepo prednost treh točk (20:17), a so v končnici popustili in tekmecu dovolili, da so znižali na 21:22. Po Kovačevem 30-sekundnem odmoru so Azijci izenačili na 22:22, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bil slovenski blok vselej ob pravem času na pravem mestu, odločilno točko pa je po 32 minutah igre prispeval Alen Pajenk za zmago s 26:24.

Dejan Vinčič in druščina so tretji niz odprli s 3:0, a so Japonci hitro izenačili na 4:4. Slovenski odbojkarji so se na prvi tehnični premor podali s prednostjo dveh točk (8:6), v nadaljevanju pa z bojevito, učinkovito in atraktivno igro tekmecu povzročali prave glavobole. Po uspešnem bloku Tineta Urnauta in slovenskem vodstvu z 11:7 je japonska klop zahtevala 30-sekundni premor, a Kovačevi varovanci so medtem dosegli že pravo delovno temperaturo in povsem zlomili tekmeca. Klemen Čebulj je poskrbel za slovensko vodstvo s 15:9, lepe zaloge točk pa vse do konca tekme niso zapravili, po zmagoviti točki Mitje Gasparinija pa tudi osvojili turnir v Gold Coastu, kar je lep obet pred evropskim prvenstvom, ki bo med 25. avgustom in 3. septembrom na Poljskem.

V slovenski izbrani vrsti je Mitja Gasparini prispeval 15, Klemen Čebulj 13, Alen Pajenk in Tine Urnaut pa po 11 točk.

Članki iz rubrike