Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.06.2017 17:24:54

Ropret: Z evropsko zvezo smo precej zbližali stališča, kaže nam dobro

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret in generalni sekretar OZS Gregor Humerca sta se vrnila iz Luksemburga, kjer sta z vodstvom Evropske odbojkarske zveze opravila več sestankov v povezavi z organizacijo EP 2019, s spremembo formata tekmovanja v svetovni ligi in s spremembo pravil na septembrskem SP za ženske do 23 let v Ljubljani.

Dan v Luksemburgu se je začel z usklajevalnim sestankom, na katerem so se predstavniki Francije, Slovenije, Belgije in Nizozemske, torej štirih zvez, ki se potegujejo za skupno organizacijo evropskega prvenstva za moške leta 2019, odločili, kako bodo kandidaturo predstavili vodstvu Evropske odbojkarske zveze (Cev).

"V torek popoldan smo se na sedežu Ceva sestali s predsednikom Aleksandrom Boričićem in njegovimi najtesnejšimi sodelavci. Sestanek je trajal več kot štiri ure, saj gre za prvo prvenstvo, ki ga bodo skupaj organizirale štiri države, obenem bo na prvenstvu prvič nastopilo 24 reprezentanc in ne več 16, tako da je bilo potrebnega veliko usklajevanja. Posvetili smo se predvsem poslovnemu modelu in usklajevanju termina prvenstva, saj bi se prvotno predlagani datum lahko prekrival s svetovnim pokalom. Lahko rečem, da so bila pogajanja težka, a da smo na sestanku precej zbližali stališča. Ocenjujem, da ima kandidatura realne možnosti za uspeh. Zdaj moramo počakati na odločitev odbora Ceva, ki jo bo glede prvenstva sprejel na eni od naslednjih sej," je po vrnitvi iz Luksemburga dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.



V zadnjih dneh se je veliko govorilo predvsem o spremembi formata tekmovanja v svetovni ligi, ki poteka pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (Fivb) in tudi o tem je v Luksemburgu tekla beseda. "O tej temi s kolegi z Nizozemske in Belgije sicer nismo imeli priložnosti govoriti, sem se pa na to temo pogovarjal z vodstvom Ceva, in sicer na poslovni večerji po sestanku. Po zagotovilih vodstva zveze ta še ni prejela nobenih uradnih informacij in tudi kakršne koli odločitve doslej še niso bile sprejete. Dobil sem sicer potrditev, da je v prihodnje pričakovati spremembe formata tekmovanja, a v tem trenutku še nihče ne ve, kdaj se bo to zgodilo in v katero smer se bodo stvari odvile. Smo pa vsi enakega mišljenja, in sicer da bi bil to odmik od športa in pomik proti poslu, kar za odbojko zagotovo ne bi bilo dobro. Za zdaj torej še vedno veljajo objavljena pravila, naša reprezentanca pa mora predvsem iskati priložnost skozi zmage. Če bi do sprememb, ki bi nam bile v škodo, vendarle prišlo, bi nam namreč le dober rezultat ponudil možnost, da se borimo tudi po formalnih in legalnih poteh," je dodal Ropret.

Na sestanku je slovenska delegacija z vodstvom Ceva razpravljala še o napovedani spremembi odbojkarskih pravil, ki jih želi Fivb prvič preizkusiti na svetovnem prvenstvu za ženske do 23 let, ki bo med 10. in 17. septembrom potekalo v Ljubljani. "Glede na to, da se bo prvenstvo odvijalo neposredno po tretjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo in tik pred začetkom nove sezone, spremembe v tem času zagotovo niso dobrodošle. Gre namreč za drastične spremembe v točkovanju, ki so nekako še sprejemljive, medtem ko spremembe, ki bi v veliki meri spremenile način igre in na tako pomembnem prvenstvu verjetno povzročile pravo zmedo, niso smiselne. V zvezi s tem se nagibamo k pritožbi, ki bi jo vložili skupaj z Egiptom, ki bo organiziral prvenstvo za moške v tej kategoriji, pri čemer imamo vso podporo Ceva," je za konec pojasnil Ropret.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike