volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 08.06.2017 15:48:31

Izjemno zanimanje za odbojkarski spektakel v Ljubljani

www.alesfevzer.com
Ljubljana bo med 20. in 22. julijem gostila najboljše evropske odbojkarice in odbojkarje na mivki, ki bodo nastopili na turnirju evropske serije Evropske odbojkarske zveze (CEV). Za zdaj je za nastop na turnirju prijavljenih že 88 dvojic iz 26 držav, med njimi tudi šest slovenskih.

Gre za tekmovanje najvišje ravni krovne evropske odbojkarske zveze z nagradnim skladom 25.000 evrov, poleg tega pa bo masters CEV v Ljubljani zadnji turnir pred evropskim prvenstvom v Latviji, na katerem si bodo odbojkarji lahko nabrali pomembne točke za nastop na evropskem finalu. Odbojkarice bodo v Ljubljani nastopile v okviru turnirja CEV Satellite, ki je turnir druge kakovostne ravni evropske serije, nagradni sklad pa znaša 4000 evrov.

Turnirja v Ljubljani bosta potekala vzporedno - na igriščih športnega parka Ludus v Črnučah in na osrednjem igrišču na ljubljanskem Kongresnem trgu. Tekmovanje se bo s kvalifikacijami uradno začelo v četrtek, 20. julija, dan prej pa se bodo na internih kvalifikacijah med seboj pomerile dvojice iz držav udeleženk, ki presegajo kvoto števila ekip s pravico do nastopa v kvalifikacijah, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.



Dva tedna pred iztekom roka je prijavljenih 44 moških in 44 ženskih parov iz 26 držav: Anglije, Avstrije, Azerbajdžana, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Francije, Nemčije, Nizozemska, Grčije, Hrvaške, Izraela, Italije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Rusije, Slovaške, Slovenije, Srbije, Škotske, Švice, Švedske, Turčije in Ukrajine.

Na seznamu je tudi šest dvojic iz Slovenije. Pri ženskah bodo Slovenijo zastopale Nina Lovšin in Lea Gostinčar, Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik ter Elmina Handanović in Kaja Turk, pri moških pa se bodo v boj za najvišja mesta podali Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik ter Aleksander Tepič in Gašper Plahutnik.

Članki iz rubrike