volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 04.06.2017 22:09:44

Znane nasprotnice slovenskih odbojkaric v dodatnih kvalifikacijah za SP 2018

CEV
Po zmagi Nemčije nad Francijo s 3:1 so slovenske odbojkarice v Viana do Castelu na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na svetovno prvenstvo dokončno osvojile drugo mesto. Neposredno so se na SP na Japonskem iz skupine C tako uvrstile nemške odbojkarice, slovenske pa konec avgusta čakajo dodatne kvalifikacije.

Če bi Francozinje v današnji predzadnji tekmi skupine F premagale Nemčijo s 3:0, bi se na SP, ki bo prihodnje leto na Japonskem, uvrstile slovenske odbojkarice, vendar je bilo njihovih upov konec že po uvodnem nizu, ki so ga Nemke dobile s 25:22. Edina reprezentanca, ki je v Viana do Castelu premagala slovensko, je bila nato boljša še v drugem in četrtem nizu, v tretjem pa so se zmage veselile francoske odbojkarice.

S 15 točkami je prvo mesto v skupini F osvojila Nemčija, s štirimi zaporednimi zmagami brez izgubljenega niza pa so bile druge izbranke slovenskega selektorja Alessandra Chiappinija.



Po današnjih odigranih tekmah v preostalih petih kvalifikacijskih skupinah pa so znane tudi njihove nasprotnice v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo od 22. do 27. avgusta. To so reprezentance Grčije, Češke, Bolgarije, Belgije in Nizozemske, na SP pa se bosta uvrstili prvouvrščeni ekipi dodatnih kvalifikacij, prireditelj turnirja pa še ni znan.

Ob Nemčiji pa bodo prihodnje leto na Japonskem iz Evrope zanesljivo igrale še reprezentance Rusinje, Srbije, Turčije, Italije in Azerbajdžana.

Članki iz rubrike