podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 04.06.2017 20:20:50

Slovenke še potrdile dodatne kvalifikacije

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v zadnjem krogu kvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu zabeležila še četrto zmago. V Viana do Castelu je s 3:0 (16, 21, 24) premagala še Finsko in s tem le še potrdila uvrstitev v dodatne kvalifikacije, ki bodo konec avgusta.

Dvorana Centro Cultural de Viana do Costelo. 112 gledalcev. Sodnika: Simić (Srbija), Paškevič (Rusija).
Slovenija: Mori 2, Pahor, Mihevc, Mlakar 20, Blagne 2, Mihalinec, Najdič, Ščuka 8, Pintar, Zatković, Planinšec 11, Mazej, Sobočan 11, Grudina 9.

Finska: Paananen 2, Kosonen 7, Kokkonen 2, Alanko 4, Koljonen, Pihlajamäki 5, Karhu 7, Korhonen 13, Heikkiniemi, Laakkonen, Öhman 5, Mäntilä, Piesanen, Bjärregard-Madsen.

Slovenke so odličen kvalifikacijski turnir, na katerem so izpolnile cilj in zaostale le za Nemkami, končale z novo zanesljivo zmago. Na poti do nje so proti Finski, ki je na turnirju le enkrat zmagala, nekaj težav imele le v tretjem nizu. V prvih dveh nizih tekme, ki ni odločala o ničemer, so vodile od začetka do konca, v drugem so se jim Finke nekajkrat nevarno približale, a v končnici niso imele možnosti. V tretjem pa so severnjakinje vodile ves čas, imele tudi dve zaključni žogi, a so ju Slovenke ubranile, s štirimi zaporednimi točkami pa prišle do nove zanesljive zmage.

Varovanke italijanskega selektorja Alessandra Chiappinija so večino tekme odigrale v najboljši postavi, občasno pa so v igro s klopi vstopile Nika Blagne, Sara Najdič in Katja Mihalinec, so z učinkovitim napadom hitro pokazale, da bo padel še en tekmec. Iza Mlakar in Saša Planinšec sta bili najbolj zaslužni, da je njuna ekipa v prvem nizu hitro prišla do visoke prednosti, povedle so s 13:5, pozneje je razlika narasla tudi že na +12 (21:9), tako da kljub nekoliko manj zbrani igri Slovenk v končnici dvoma, kdo bo niz dobil, ni bilo.

lana scuka


Tako kot v prvem so Slovenke tudi v drugem hitro povedle. Mlakarjevi in Planinščevi sta si pri zbiranju točk pridružili Anita Sobočan in Tina Grudina, posledica je bilo vodstvo s 7:1, šest točk prednosti je obstalo vse do izida 14:8. Nato pa so se Finke začele približevati, dvakrat prišle le na točko zaostanka, a po izidu 22:21 so Slovenke osvojile tri zaporedne točke in izid je bil 2:0.

Tretji niz so Finke vendarle odigrale nekoliko bolje. Na začetku so povedle s 4:1, nato še nekajkrat vodile s tremi točkami prednosti, nazadnje s 23:20. Toda borbene in zbrane Slovenke jim niso privoščile niti častnega niza, ko je bilo najbolj potrebno, so bile na pravi ravni, tako da se je tekma končala po treh nizih.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike