Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 26.04.2017 11:09:26

V Tivoliju o naslovu odbojkarskega državnega prvaka

Tit Košir
Odbojkarji ACH Volleyja in Calcit Volleyballa so v dozdajšnjih štirih finalnih tekmah končnice 1. DOL za moške zmagali po dvakrat, tako da bo o naslovu državnega prvaka v sezoni 2016/17 odločala zadnja, peta tekma finalne serije. Prednost domačega igrišča bodo imeli branilci naslova, ki bodo Kamničane gostili v četrtek, ob 18. uri.

Kamničani, ki na svoj četrti naslov državnega prvaka čakajo vse od leta 2003, ko so v finalu končnice s 3:2 premagali mariborski Stavbar, pred tem pa so bili v finalu dvakrat zaporedoma boljši od takratnega Merkurja Bleda, zdajšnjega ACH Volleyja, so v ponedeljek pred polno domačo dvorano na kolena spravili ljubljanske odbojkarje in poskrbeli, da bo o letošnjem naslovu odločala peta tekma. To bo prvič, odkar so ljubljanski odbojkarji pred dvanajstimi leti z zmago nad Šoštanjem Topošlico začeli svoj zmagoviti pohod na domači sceni.

Po ponedeljkovi zmagi je pred odločilno tekmo psihološka prednost na strani Kamničanov. Tudi zato, ker na svojih ramenih nimajo bremena zmage, zato bodo v tekmo lahko šli popolnoma neobremenjeno, zato pa je toliko večji pritisk na strani varovancev Zorana Kedačiča.

"Očitno pritisk, ki si ga sami ustvarimo, predstavlja breme za našo ekipo. Ko nasprotnik doseže dve točki zaporedoma, nas to zaustavi, moralo pa bi biti ravno obratno. Takrat, ko je težko, ko ne vodimo, bi se morali še bolj boriti, ko pa vodimo, bi morali mirno pripeljati tekmo do konca, ne pa da pademo v nekakšen kanal in dovolimo nasprotniku, da zaključuje nemogoče žoge. Mislim, da moramo to željo po zmagi pretopiti v zbranost in razmišljanje v to, kako igrati dobro odbojko. V letošnji sezoni smo to že nekajkrat dokazali, verjamem, da to še vedno lahko dokažemo. Ponedeljkova igra sicer ni bila slaba, vendar je bil Calcit preprosto boljši. Časa med obema tekmama ne bo veliko, igralci so telesno izčrpani, treningov bo malo, zato bo predvsem treba ohladiti glave. Tista ekipa, ki bo bolj zbrana, ki bo 'močnejša' v glavah, se bo na koncu veselila naslova državnega prvaka," je pred četrtkovo tekmo dejal Kedačič, trener ACH Volleyja.

"Pred nami je peta tekma, izid v zmagah je neodločen, popravnega izpita ne bo več. Odigrati bomo morali še eno res dobro tekmo, če bomo želeli presenetiti ACH v Tivoliju. V Ljubljano ne bomo šli z belo zastavo, borili se bomo do zadnje točke na igrišču, kaj nam bo to prineslo, pa bomo videli. Dejstvo je, da so igralci obeh ekip že utrujeni, zato je v tem vmesnem obdobju med tekmama treba najti pravo mero počitka in treninga. Toda ne glede na utrujenost bodo igralci obeh ekip zagotovo iz sebe iztisnili vse, kar še imajo v sebi. Z dobrim servisom, sprejemom, kot smo ga držali večji del ponedeljkove tekme in učinkovitim napadom, lahko igramo proti ACH Volleyju in se nadejamo uspešnega konca," pa pred najpomembnejšo tekmo letošnje sezone razmišlja Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa, ki je v zadnjih dveh sezonah naslov državnega prvaka osvojil z odbojkaricami Calcit Volleyballa.


Medtem ko Kamničani, ki so se letos drugič zaporedoma veselili pokalnega naslova, čakajo na svoj četrti naslov državnega prvaka, so Ljubljančani v pričakovanju trinajstega zaporednega, sicer pa že štirinajstega. Do zadnjih petih so prišli v Ljubljani, vse prejšnje so osvojili na Bledu. Tudi prvega leta 2000, ko so v finalu premagali ljubljansko Olimpijo.


Dosedanje tekme finala končnice 1. DOL za moške
ACH Volley - Calcit Volleyball 1:3 (-22, 21, -25, -14)
Calcit Volleyball - ACH Volley 0:3 (-14, -22, -24)
CH Volley - Calcit Volleyball 3:2 (-20, 18, 17, -23, 10)
Calcit Volleyball - ACH Volley 3:1(-21, 22, 22, 21)

Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike