Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.04.2017 20:29:16

Calcit izsilil peto tekmo

alesfevzer.com
Odbojkarji Calcit Volleyballa so v četrti tekmi finala končnice 1. DOL za moške doma premagali ACH Volley s 3:1 (-21, 22, 22, 21). Kamničani so izid v zmagah izenačili na 2:2, peta, odločilna tekma pa bo na sporedu v četrtek, 27. aprila, v ljubljanski dvorani Tivoli. Tekma se bo začela ob 18. uri.


Ljubljanski odbojkarji so bili po zmagi na tretji tekmi finalne serije v dvorani Tivoli, ki so jo dobili v tie-breaku, pred zadnjim letošnjim gostovanjem v Kamniku na pragu novega naslova državnih prvakov. Že trinajstega zaporednega, sicer štirinajstega, vendar so s svojimi načrti v tekmo vstopili tudi Kamničani, ki so skušali narediti vse, da bi se ekipi v četrtek pomerili še na peti, odločilni finalni tekmi končnice. V najboljši predstavi v finalni seriji so bili v svoji nameri tudi uspešni.

Calcit Volleyball - ACH Volley 3:1 (-21, 22, 22, 21)

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 800, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Novak (Dvor).
* Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar, Golob, Novljan, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 19, Brulec 4, Lakner, Kotnik 14, Štembergar Zupan 17, Videčnik 10, Konjedic.
* ACH Volley: Flajs, Kozamernik 9, Kovačič, Purić 7, Satler 2, Pleško 2, Jurić, Štern 13, Pokeršnik 13, Buculjević 1, Armenakis 18.

V prvem nizu so prvi do večje prednosti prišli gostujoči odbojkarji, ki so bili bolj učinkoviti v napadu, tudi v bloku in na servisu, kar jim je po dveh zaporednih asih Dika Purića prineslo že pet točk prednosti (12:7). Prednost petih točk, čeprav so se domačini približali že na dve točki zaostanka (10:12), so Ljubljančani ohranili do drugega tehničnega odmora (10:15), zato je Gašper Ribič še pred njim vzel še svoj drugi polminutni odmor. Domačini so se v igro vrnili na servis Domna Kotnika, saj so zaostajali le še za točko (16:17), toda korektor gostov Apostolos Armenakis je poskrbel, da je ACH Volley spet pobegnil za tri točke (19:16), niz pa je z asom končal Jan Kozamernik. 


Ljubljančani, ki so v prvem nizu popolnoma prevladovali v napadu, njihova učinkovitost je bila kar 71-odstotna, in na sprejemu, kjer so bili celo 75-odstotni, so tudi drugi niz začeli na podoben način, kot so končali prvega, kar jim je prineslo vodstvo s 5:2. Po polminutnem odmoru je Kotnik na sedmi točki izid izenačil, toda po napadu Žige Šterna je bilo spet minus tri (7:10). Domači trener Gašper Ribič je vzel še svoj drugi polminutni odmor, z blokom Matica Videčnika pa so Kamničani povedli z 12:11. S točko prednosti, v napadu je bil uspešen Andrej Štembergar Zupan, so domači odbojkarji odšli tudi na drugi tehnični odmor. V nadaljevanju niza je ACH Volley prevzel vodstvo z 19:17, vendar so jim po njihovih lastnih napakah domačini pobegnili za tri točke (23:20), niz pa se je končal z napako Matije Pleška.

Aktualni slovenski pokalni zmagovalci, ki so bili v drugem nizu odlični na sprejemu (80-odstotni), so odločno krenili tudi v tretjega in po bloku Kotnika povedli s 6:3, prednost treh točk pa ohranili do prvega tehničnega odmora. Ne pa tudi do drugega, kajti po dveh lastnih napakah Kamničanov so do točke prednosti prišli Ljubljančani (11:12), ki so po napadu Šterna točko prednosti imeli tudi ob drugem tehničnem odmoru. Toda vrnitev na igrišče je bila bolj uspešna za domačo ekipo, ki je z asom Saše Štalekarja nasprotniku pobegnila za dve točki (18:16), po asu Jana Brulca pa že tri (20:17). Še korak bližje vodstvu z 2:1 v nizih je bila po treh zaporednih točkah Štembergar Zupana, saj je bilo na semaforju že 23:18 za Calcit Volleyball. Niz je po tretji zaključni žogi končal Maxson Pereira.

Kamničani so v tretjem nizu prevladovali v bloku, z njim so dosegli pet točk, Ljubljančani le eno, na začetku četrtega, ki bi jim lahko prinesel tako želeno peto finalno tekmo končnice, niso bili več tako zbrani. Svojo kakovost so pokazali tudi branilci državnega naslova, ki so na servis Maksima Buculjevića in točki Šterna povedli s 4:1, nato pa po napadu Jana Pokeršnika na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti. Toda po treh zaporednih točkah, zadnjo je z blokom prispeval Matic Videčnik, so Kamničani prvič v tem nizu povedli (9:8), po dveh uspešnih napadih Pereire pa je bilo že 12:8. Trener gostov Zoran Kedačič je vzel še svoj drugi polminutni odmor, vendar težav za Ljubljančane s tem še ni bilo konec, kajti po napaki Armenakisa so zaostajali za šest točk (9:15). S tem pa niz še ni bil odločen, saj so se gostje na servis izkušenega Roka Satlerja domačinom približali le na dve točki zaostanka (13:15). Vendar do preobrata ni prišlo, z zbrano igro so kamniški odbojkarji z asom Kotnika svojo prednost povečali na pet točk (21:16), to pa jim je zadostovalo, da so prišli do druge zmage v finalu končnice državnega prvenstva.

izjave po tekmi

* Andrej Štembergar Zupan, igralec Calcit Volleyballa: "Dejstvo je, da že prvega niza nismo odigrali slabo in ravno to je tisto, kar nas ni zaustavilo. Če igraš dobro, in če te nasprotnik premaga, greš lahko v naslednji niz popolnoma mirno. Nam je uspelo to raven igre ohraniti čez celo tekmo, kar nam je tudi prineslo uspeh. Dobili smo nekaj lepih točk po daljših izmenjavah, kar nas je še dodatno dvignilo, tako da je bila motivacija in ekipni duh tokrat na naši strani."

* Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: "V prvem nizu so Ljubljančani odigrali, kot znajo igrati, ko imajo dober sprejem. Vendar mi nismo igrali slabo, morda malenkost premalo agresivno na servisu, ko pa smo to popravili, smo se začeli dvigovati tudi v napadu, rešili nekaj težkih žog in zasluženo zmagali."

* Diko Purić, igralec ACH Volleyja: "Kamničani so danes prikazali odlično odbojko in so zasluženo zmagali. Na drugi strani mi nismo naredili svojega, niti na servisu, bloku, napadu ... Zagotovo je veliko elementov, ki jih bomo morali izboljšati do četrtkove tekme, po kateri popravnega izpita ne bo več."

* Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja: "V prvi vrsti se ne smemo prenehati boriti drug za drugega. To breme zmage, ki si ga naložimo, na nas ne vpliva dobro. Nasprotnik doseže dve zaporedni točki, mi pa namesto, da bi se borili še bolj, popustimo. To svojo željo bomo morali pretopiti v zbranost in razmišljati o tem, kako igrati dobro odbojko, kar smo v letošnji sezoni že dokazali. Današnja tekma ni bila slaba, vendar je bil Calcit preprosto boljši."
Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike