Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.04.2017 22:33:58

Novogoričanke v srhljivki do zmage in vodstva z 2:1

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v tretji tekmi za tretje mesto v 1. DOL za ženske premagale Volleyball Ljubljano s 3:2 (-16, -25, 23, 12, 17). Novogoričanke so z 2:1 v zmagah osvojile tretje mesto v letošnjem državnem prvenstvu.

Tako kot v lanski sezoni je tudi v letošnji o končnem tretjem mestu odločala tretja tekma končnice, spet pa so si na nasprotnih straneh mreže stale odbojkarice GEN-I Volleyja in Volleyballa Ljubljane. Obe predhodni tekmi sta se končali s 3:2, na obeh pa sta se zmage veselili domači ekipi, tako kot na današnji odločilni. Novogoričanke so bile že v izgubljenem položaju, saj so Ljubljančanke dobile uvodna niza, nato pa so bile varovanke Alena Bektaševića bolj zbrane v končnici tretjega, v četrtem so popolnoma nadigrale nasprotnice, tie-break pa so dobile na 17. točki in po letu 2010 spet osvojile tretje mesto v državnem prvenstvu.


Prvi niz so veliko bolje začele ljubljanske odbojkarice, ki so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo šestih točk, pred odhodom na drugega pa je bilo že 14:5, pred vstopom v končnico pa 21:11 za gostje iz Ljubljane. Varovanke Gregorja Rozmana visoke prednosti niso zapravile, zato pa so jo v drugem domače odbojkarice, ki so vanj krenile bolj odločno. Do drugega tehničnega odmora so gostjam pobegnile za štiri točke, po njihovem vodstvu z 22:17 pa je vse dišalo po izenačenju v nizih. Vendar se s tem niso strinjale Ljubljančanke, ki so ob boljšem servisu in napadu na 24. točki ulovile domačo ekipo, v razburljivi končnici pa prišle do zmage.

V tretjem nizu so gostje po prvem tehničnem odmoru vodile s tremi točkami prednosti, vendar nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno. Novogoričanke, pri katerih je niz začela izkušena Katarina Spačal, so jih ujele na štirinajsti točki, nato pa bile ves čas v prednosti. Tokrat niso ponovile napake iz predhodnega niza, ko so v končnici zapravile visoko prednost. Po znižanju izida so domače odbojkarice v četrtem nizu popolnoma prevladovale na igrišču. Ljubljančanke so imele veliko težav na sprejemu, neučinkovite so bile tudi v napadu, Novogoričanke pa so vztrajno večale svojo prednost do končnih 25:12.

V tie-breaku so nekdanje trikratne državne prvakinje ob menjavi strani vodile z dvema točkama prednosti, vodile pa so tudi z 10:7. Toda tudi to jim še ni zagotavljalo zmage, saj so jih gostje ob boljšem bloku, v tem elementu igre se je s kar sedmimi bloki izkazala Maša Arnež, ulovile, v še eni napeti končnici pa so se zmage veselile novogoriške odbojkarice.

GEN-I Volley - Volleyball Ljubljana 3:2 (-16, -25, 23, 12, 17)
Nova Gorica: Mestna športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Prevc (Škofja Loka).
GEN-I Volley: T. Bavdaž 12, P. Marušič 5, Uršič, N. Bavdaž 5, Kolbl 19, Đukić 11, Velikonja Grbac, Š. Marušič 3, Simčič, Spačal 16, Vičić, Gubaš, Beguš.
Volleyball Ljubljana: Maček, Mijoč 24, Ferlinc 9, Čotar, Dolenc, Pavič, Cnjac 6, Mihalinec 13, Janežič, Vrhovnik 8, Arnež 12, Vlepič, Flego.
Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike