kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.04.2017 22:55:33

V finalu lige prvakinj Vakifbank in Conegliano

Na zaključnem turnirju lige prvakinj v Trevisu so v prvem polfinalnem dvoboju v turškem obračunu odbojkarice Vakifbanke s 3:0 (20, 24, 22) premagale Eczacibasi, v drugem pa je domači Imoco Conegliano ugnal Dinamo iz Moskve s 3:1 (18, 15, -15, 25). Finalna tekma bo na sporedu v nedeljo, ob 18. uri.

V dvoboju dveh ekip iz Istanbula, ki ju vodita italijanska trenerja, je imel več uspeha Giovanni Guidetti, ki je zahvaljujoč odlični Kitajki Ting Zhu, ki je bila s 24. točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme, ugnal Massima Barbolinija.


Bolj izenačena je bila druga polfinalna tekma. Domači Conegliano, aktualni italijanski državni prvak, je v svojem prvem nastopu na zaključnem turnirju, v prvih dveh nizih popolnoma nadigral moskovski Dinamo. V nadaljevanju so se Moskovčanke, ki se lahko pohvalijo z desetimi naslovi v najmočnejšem ženskem odbojkarskem evropskem klubskem tekmovanju, vendar je njihova zadnja lovorika še iz leta 1975, le prebudile, v napetem četrtem nizu pa so se vseeno morale sprijazniti s porazom. Z 20. točkami se je v domači ekipi izkazala Serena Ortolani, eno manj je dosegla Američanka Kelsey Marie Robinson, v ekipi Dinama sta jih po 19 dosegli tudi Jana Ščerban in Natalija Gončarova.

Tekma za tretje mesto med Eczacibasijem in Dinamom bo v nedeljo, ob 15. uri, tri ure pozneje se bosta v finalu pomerila Imoco Conegliano in Vakifbank Istanbul.

Članki iz rubrike