900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 11.01.2018 09:19:00

Totošković: Za futsal so me navdušili prijatelji

Svojega debija na evropskem prvenstvu, ki se začne čez 24 dni, se nadeja 30-letni Ljubljančan Denis Totošković.

Z Dragićem igral nogomet
Tako kot njegovi reprezentančni kolegi se je tudi sam preizkusil v nogometu. „Sem Šiškar. Da ne bi staršem povzročal težav pri prevozu, sem začel na Iliriji,“ spomni na začetke brcanja pri ljubljanskem klubu. Kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. Med njegovimi nekdanjimi soigralci se najboljše piše nogometnemu reprezentantu Nejcu Skubicu, ki danes uspešno igra v turški ligi. Na Iliriji, pa tudi na osnovni šoli, je Denis igral košarko. Tudi proti Goranu Dragiću, s katerim sta bila tekmeca tudi pri nogometu. Dragić je bil tako kot njegov oče Marinko nadarjen igralec. Ko pa si je zlomil nogo, je Goran končal z nogometom. Šport pa je menjal tudi Denis.

Nadaljeval v Ljubljani
„Prijatelji so me kasneje navdušili za futsal,“ pa Toti, to je Denisov nadimek, razkriva svoje začetke v športu, ki doživlja veliko ekspanzijo. „Sprva sem igral na turnirjih. Potem sem menjal ekipo. Na turnirju na Gorenjskem, tja me je povabil Saša Ignjatovič, me je opazil Željko Pijetlovič. Povabil me je, da se pridružim ekipi Vuka Ljubljana. Hitro sem spoznal, da je futsal šport zame,“ poudari Totoškovič, ki je v nadaljevanju karieri igral še za škofjeloški FSK Stripy, Puntar, Litijo in Maribor. Danes je vnovič član Litije.

„Vedno sem opazoval mojstre, kot sta bila Mile Simeunović in Gorazd Drobnič. Potem pa sem igral z njima, na to nisem računal,“ je še danes vesel in navdušen, da mu je tako steklo v futsalu. Danes velja za izvrstnega sidraša, pa še levičar je. Močan je igri „ena na ena“, močan na žogi.

Hitrosti daje ime
Kot večina reprezentantov tudi Denis združuje službo, treninge in igranje za reprezentanco. Denis je poštar, bolje rečeno hitri poštar. „Moj rajon je Šiška, ki jo poznam kot lasten žep,“ v smehu pove Denis, ki pa je na svoji poklicni poti prenašal in prevažal marsikaj: tudi pogrebne krste.

Danes Denis trenira in se pripravlja na skorajšen začetek evropskega prvenstva. „To je vrhunec moje kariere! Igramo doma, polna dvorana, na drugi strani Srbija,“ vzneseno pove Totošković, ki je tudi ponosen oče dve otrok in skrben mož. „V reprezentanci se v zadnjih mesecih govori precej o otrocih. Predvsem to, kdaj spijo, kaj jejo, kdaj jim rastejo zobje,“ izvemo še nekaj iz zakulisja naše izbrane vrste, za katero je Toti zbral 21 nastopov in zabil 10 golov!

Članki iz rubrike