Mobilna verzija
STA
STA

Konec Dakarja za Loeba

Španski motociklist Joan Barreda Bort in francoski avtomobilist Stephane Peterhansel sta zmagovalca pete etape vzdržljivostnega relija Dakar, ki se je začela v Marconi in se po 770 kilometrih končala v Arequipi. Peterhansel vodi v skupnem seštevku v kategoriji avtomobilisti, Francoz Adrien van Beveren je skupno novi prvi med motociklisti.

Barreda je s Hondo 264 kilometrov hitrostne preizkušnje premagal v času 3:19:42 ure in za več kot 10 minut prehitel Avstrijca Matthiasa Walknerja ter za več kot 12 Argentinca Kevina Benavidesa.

V skupnem seštevku vodi van Beveren pred Benavidesom in Walknerjem.

Med avtomobilisti je Peterhansel s Peugeotom v etapi za slabih pet minut prehitel Nizozemca Bernharda Ten Brinkeja na drugem ter za slabih 13 minut Južnoafričana Giniela De Villiersa.

Skupno ima Peterhansel več kot 31 minut prednosti pred Špancem Carlosom Sainzem.

Dakar pa je že končal Francoz Sebastien Loeb, ki je moral reli predčasno končati zaradi poškodbe hrbta njegovega sovoznika Daniela Elene. To je utrpel, ko sta se znašla pesku, iz ene od lukenj sta prišla po skoraj treh urah in ob pomoči tovornjaka. Loeb je bil sicer pred današnjo etapo na drugem mestu v skupnem seštevku.

Slabo jo je odnesel tudi Britanec Sam Sunderland, ki je pred današnjo etapo vodil med motociklisti. Ob koncu etape so ga po padcu s trase etape morali odpeljati s helikopterjem, tožil je nad bolečinami v hrbtu.

Značke: reli , sta