Mobilna verzija
STA
STA

Tokrat so Kamničanke pregorele

Odbojkarice Nove KBM Branika so se uvrstile v osmino finala pokala Cev. V povratni tekmi 1/16 finala so v Mariboru v tradicionalnem slovenskem derbiju s 3:1 (23, -19, 23, 12) premagale Calcit Volley.

Tudi prva tekma v Šempetru v Savinjski dolini, kjer tekme v evropskih pokalih prirejajo Kamničanke, se je končala z zmago Mariborčank s 3:1.

Mariborčanke v domači Lukni sicer niso pokazale spektakularne predstave. Poznala se jim odsotnost poškodovane Ize Mlakar, na zunanjih položajih so imele kar precej težav, kar so reševale predvsem z igro prek prvega tempa, na mreži sta kraljevali Ela Pintar in Marina Kaučič. Ker se je pravočasno zbudila tudi Anita Sobočan, je bilo ob dobrih servisu in bloku to vseeno dovolj za zmago in uvrstitev v osmino finala. S tem so se Calcitu, ki tokrat ni bil razpoložen, tudi oddolžile za poraz v srednjeevropski ligi pred štirimi dnevi.

Napredovanje so si priigrale že z vodstvom 2:1, nato pa so Kamničanke, ki so se v prvih treh nizih z njimi enakovredno kosale, povsem popustile, dvoma, kdo bo tekmo dobil, v četrtem nizu ni bilo več.

V osmini finala se bodo varovanke Sama Miklavca merile z ruskim Jenisejem iz Krasnojarska.

Značke: odbojka , evropa