stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 06.04.2017 20:51:26

Za slavo gladka zmaga nad Japonci

Slovenska članska futsal reprezentanca je z zmago končala trilogijo obračunov z Japonsko, trikratnim azijskim prvakom. Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so nocoj z 3:0 porazili ekipo iz Dežele vzhajajočega. Dva gola je prispeval Alen Fetić, enega pa Kristjan Čujec.

Tekma se je začela s podelitvijo posebnega priznanja Kristjanu Čujcu, ki je 100. nastopil za reprezentanco. V zanimivem uvodu je selektor Andrej Dobovičnik malce
premešal svojo postavo. Po pričakovanjih je gol branil Igor Bratić, konkretno priložnost za igro pa je dobil Anže Širok, nekaj več je igral tudi Denis Totoškovič.

Spremembe so se obrestovale. Prvi se je med strelce v 19. minuti z mojstrskim preigravanjem vpisal Kristjan Čujec, ki je z Rokom Mordejem še enkrat dobro izigral obrambo. Kar nekaj dela je imel tudi naš vratar Bratić, ki pa je bil vsakič na mestu. Selektor je tekmo, tokrat že 1. polčas, izkoristil za uigravanje ob igri z vratarjem igralcem v polju.


V drugem polčasu so se Japonci trudili, da bi izenačili, a jim to ni uspelo. Slovensko zmago je z izjemnim prostim strelom potrdil Fetić, ki je v 34. minuti zabil za 2:0, potem pa v 38. še za 3:0.

Slovenija je na treh tekmah navdušila. Predvsem pa je dokazala, da nima le 3-4 kvalitetne igralce, ampak se nabor širi.

"Zadovoljen sem s tekmo. Pričakoval sem, da bodo igralci utrujeni. Zato smo hoteli narediti test, da vidim, kako igralci reagirajo. Tudi ali predvsem zato, ker želimo na Euru doma odigrati več kot le dve tekmi. Fantje so me presenetili. Vedel sem, da jim bo dan počitka dobro del, a so pokazali še več, kot sem pričakoval. Pa ne le rezultatsko," je bil po tekmi zadovoljen selektor Andrej Dobovičnik.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike