Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.04.2017 21:49:18

Slovenci na drugi tekmi neodločeno z Japonci

Drago Wernig - TAKA
Slovenci na drugi tekmi neodločeno z Japonci Potem ko je slovenska reprezentanca v futsalu na prijateljski tekmi v Kidričevem v ponedeljek premagala Japonce s 5:2, sta se ekipi danes v Velenju pomerili še enkrat. Tokrat je bil izid nedoločen 2:2 (1:1). Za domačo izbrano vrsto sta gola prispevala Matej Fideršek in Alen Fetić.

Pred tekmo je selektor Andrej Dobovičnik dobil posebno priznanje krovne zveze za jubilej, saj je tokrat že 150. vodil slovensko reprezentanco. Na drugi tekmi se je odločil za nekaj sprememb, v golu je tako namesto Damirja Puškarja branil Alen Mordej, v nadaljevanju sta igrala tudi Nejc Hozjan in Denis Totošković.

Gostje so povedli v 8. minuti, ko je slovensko obrambo izigral Manabu Tikita. Matej Fideršek je hitro odgovoril, Japonci pa so ves čas narekovali oster ritem. Tik pred iztekom prvega polčasa je Alen Mordej izsilil šesti akumulirani prekršek, a je strel z desetmetrovke, meril je Alen Fetić, japonski vratar obranil. Pred tem je vratnico zadel še Nik Zajc.

V drugem polčasu je Slovenija prevladovala. Z golom Fetića je povedla, gostje pa so bili za trud nagrajeni v 36. minuti. Lahko bi se končalo tudi drugače, a sta Japonce reševala okvir vrat in razpoloženi vratar Yushi Sekiguchi.

slovenija futsal dw
Drago Wernig - TAKA

"V naši ekipi se je poznala utrujenost. Težko smo sledili njihovemu ritmu. Ni pa to presenetljivo. V ponedeljek so Japonci igrali z dvanajsterico, mi s sedmerico. Nekateri naši igralci niso tako fizično pripravljeni, da bi lahko konkurirali gostom. Igramo v ritmu evropskega prvenstva, kjer ne želimo odigrati le dveh tekem, zato bomo popravili to fizično pripravljenost," je po današnji tekmi dejal Dobovičnik.


Moštvi Slovenije in Japonske se bosta pomerili še enkrat, v četrtek, 6. aprila v Laškem. V sredo je za ekipi prost dan, ki ga bo slovenska reprezentanca izkoristila za slovesnost v ljubljanski Hiši športa, kjer bodo ob 11. uri postavili uradni odštevalnik do Eura 2018.

Članki iz rubrike