Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.04.2017 15:07:02

V Ljubljani odštevajo čas do EP v dvoranskem nogometu

Selektor futsal reprezentance Andrej Dobovičnik.
Arsen Perić
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu v teh dneh igra tekme z Japonsko v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo med 30. januarjem in 10. februarjem prihodnje leto gostila Ljubljana. V središču slovenskega glavnega mesta so danes odkrili odštevalnik do EP, na katerem se sveti število 300. Toliko dni je namreč še do začetka turnirja.

Med številnimi gosti ob Ljubljanici je bila tudi slovenska reprezentanca na čelu s selektorjem Andrejem Dobovičnikom. Njega in njegove fante v četrtek v Laškem čaka še tretja prijateljska tekma z Japonsko, prvo v Kidričevem so Slovenci dobili s 5:2, druga v Velenju pa se je končala z 2:2.

"Moram reči, da je Japonska zelo kakovostna reprezentanca in zelo dobrodošel tekmec. Odigrali smo dve tekmi, prvo bolje kot drugo, ampak kot sem rekel, Japonci imajo malenkost daljšo klop, pri nas se je zato na drugi tekmi že poznala utrujenost. Forma pa v tem trenutku ni tako pomembna, saj je do EP še precej časa. Pomembna bo takrat, ko bo prvenstvo," je povedal Dobovičnik, ki ga v 300 dneh do EP čaka kar precej dela, da bodo fantje pokazali pravi obraz.

"V glavnem je načrt pripravljen, doreči je treba le še potankosti. Če začnem z zaključnim delom priprav, ta se bo pričel septembra s tekmo proti Nemčiji. To bo na nek način še lažja preizkušnja, saj se je Nemčija komaj pridružila futsalski družini. Potem pa bomo stopnjevali tekmece in bomo v začetku decembra že igrali s Portugalsko, ki je ena najboljših reprezentanc. Želimo si še enega podobnega tekmeca januarja pred EP in to bo na nek način krona te forme in pripravljenosti. Takrat bomo videli, kaj smo dejansko sposobni narediti na prvenstvu," meni selektor, ki o uvrstitvah - čeprav so fantje ob odkritju odštevalnika sproščeno napovedovali želje po polfinalu - še noče govoriti.



"Ne, to je težko reči. Všeč mi je, da so fantje sproščeni. Bo pa na EP res 12 odličnih ekip, danes govoriti o mestih bi bilo prezgodaj. Kot pravim, videli bomo, kaj bomo lahko naredili na zaključnih pripravah, v kakšni formi bodo nosilci igre, kar bo odločilno za uvrstitev na samem EP," poudarja Dobovičnik.

Ta dodaja, da se navdušenje glede EP v njegovi ožji okolici že čuti. "Ožja okolica je navdušena, jaz tudi. Zveza je naredila odločilno potezo, to je to čast tudi zanjo. Naši fantje so cenjeni tudi v tujini, reprezentanca je tudi na visoki ravni. Upam, da bodo s pomočjo takšnih dogodkov, kot je bil današnji, še dvignili zanimanje za ta šport in da bodo igralci ter navijači uživali v tem spektaklu," je za konec dejal Dobovičnik.

EP v Sloveniji bo sicer zadnje z le 12 reprezentancami, v prihodnje bo na prvenstvih stare celine igralo po 16 ekip, so določili predstavniki Uefe na torkovi seji izvršnega odbora v Helsinkih. Prav tako prvenstva ne bodo več na dve, temveč na štiri leta.

Značke: dvoranski nogomet, ep

Članki iz rubrike