sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

(pr bzs)
(pr bzs)
0 21.02.2022 11:33:44

Regionalna liga - zadetek v polno!

Mariborčani in Beograjčani pred začetkom dvoboja.
BZS
Pozitivni odzivi na peti krog regionalne lige, kjer so se najboljši slovenski boksarji pomerili s kolegi iz beograjske Crvene zvezde, prihajajo iz vseh strani.

V Mariboru se je z zmago nad Gavrilovićem izkazal tudi v zadnjem obdobju najboljši slovenski boksar Tadej Černoga. Njegov trener Nikola Juretić je ob tem povedal: "Tadej se je vrnil po poškodbi, kljub temu pa še ni stoodstotno pripravljen. Zmaga v Mariboru v regionalni ligi proti močnemu nasprotniku Nemanji Gavriloviću iz Srbije je dokaz o dobrem delu, in vem, da lahko boksa še na precej višji ravni. Najbolj pomembno je, da je zdrav in da bo lahko normalno treniral za vse letošnje izzive, ki so pred nami. V klubu smo veliko delali na sparingih in telesni pripravljenosti, zdaj pa nas čaka še veliko dela na organizacijski ravni, saj selimo klub na novo lokacijo. Za Tadeja pa sta letošnja glavna cilja uspešna nastopa na EP v Armeniji konec maja in junija na sredozemskih igrah v Alžiriji."

Pomembne zmage v regionalni ligi nad Dzejlanom Toskićem se je veselil tudi Edin Sejdinović, Rušan, ki trenira pod vodstvom Slobodana Andjelića v ljubljanskem BK Tivoli: "Regionalna liga je za nas vrhunsko tekmovanje, saj v njej boksajo najboljši z Balkana. Na dvobojih lahko pridobimo pomembne izkušnje, nenazadnje sem v Mariboru boksal z izjemnim Toskićem, sicer prvakom Srbije, in ga premagal s sodniško odločitvijo 4:1. Sam treniram dvakrat dnevno v BK Tivoli, v enem izmed najboljših slovenskih klubov, z odličnim Slobodanom Andjelićem. Pripravljamo se na letošnje številne boje in na državno prvenstvo, kjer je moj cilj, da ubranim naslov državnega prvaka in se udeležim EP v Armeniji. Pred mano in ekipo je naporno leto, saj bi se rad preizkusil tudi v profesionalnem boksu. Najverjetneje me maja čaka premiera na profesionalni ravni, ki se je zelo veselim."

Čakali so 20 let

Maribor je v okviru srečanja s Crveno zvezdo obiskal tudi Slobodan Đurić, podpredsednik Boksarske zveze Srbije, ki je bil v zadnjih letih zelo vpet v svetovne aktivnosti, saj je Beograd lani uspešno gostil svetovno prvenstvo, ki je pomenilo posebno priznanje za razvoj tega športa za področje celotne nekdanje skupne države. Po dvoboju nam je podal svoje videnje o regionalni ligi: "Kot podpredsednik srbske zveze lahko rečem le, da je liga zadetek v polno. Zdaj se o boksu govori po celotni regiji. V Srbiji imamo veliko podporo predsednika Aleksandra Vučića, ki je velik poznavalec tega športa in srbskega gospodarstva, ki resnično podpira boks. Dokaz za pravi korak k realizaciji lige je tudi zadnji dvoboj v Mariboru, kjer smo si lahko ogledali vrhunski boks pred polnimi tribunami. Ljudje si želijo dobrega boksa ter boksarske atmosfere v polnih dvoranah in vzporedno tudi na televiziji. Zelo pazljivo spremljam medije v vseh državah udeleženkah in tukaj je bil narejen velik preskok. Resnično se je veliko pisalo in govorilo o olimpijskem boksu. Velik napredek je tudi televizijska produkcija Arena Fight, ki je vse dvoboje lige s strokovnimi komentatorji prenašala v živo. Pomembno je, da so tudi boksarji sami začutili ta trenutek in so se odzvali na družbenih omrežjih. Organizacijsko bomo stvari v naslednjih letih dvignili na višjo raven. Že v sezoni 2022/2023 je naš cilj, da pridobimo generalnega sponzorja regionalne lige, da bomo lahko zagotovili tudi finančne nagrade za najuspešnejše boksarje. V novih prostorih BZS v Mariboru smo imeli tudi organizacijski sestanek, v petkovem druženju mednarodnih delegacij pa smo uživali v spoznavanju lepot Slovenije. Veselim se dobrega sodelovanja s slovenskimi predstavniki in predsednikom Robertom Reherjem, ki zelo dobro opravlja svoje vodstveno poslanstvo v slovenskem boksu." 

Nova platforma za prijave

Konec tedna se je v Mariboru začela tudi nova sezona slovenske lige. Slovenski boksarski klubi so se resno pripravljali na novo sezono, prav tako pa so bila opravljena izobraževanja, klubske priprave in sparingi ter turnirji. Žal se tokrat med tekmovalci v klubih še pojavljajo oblike covida, kljub vsemu pa veseli dejstvo, da se zdravstveno stanje v družbi izboljšuje in da bomo v prihodnjih mesecih lahko v ringu videli klube v polni zasedbi in pripravljenosti. Z velikim zanosom in željo po kakovostnih borbah zrejo v novo boksarsko sezono, v kateri bodo klubi v aktivnem sodelovanju z BZS zelo dejavni na domači in tuji boksarski sceni.

Boksarska zveza Slovenije je s podjetjem Kodex programiranje, d. o. o., lani začela razvijati platformo, katere osnovni namen je digitalizacija sistema boksarskih tekmovanj. Prek sistema lahko slovenski klubi prijavljajo svoje borke in borce na tekmovanja v Sloveniji. Ko so borci prijavljeni na tekmovanje, se v sistemu opravi tudi žreb, kar z računalniško vodenim sistemom omogoča enake možnosti za vse tekmovalce, saj so vanj vneseni vsi pomembni podatki, kot sta starost in število borb. V nadaljnjem razvoju platforme načrtujejo tudi individualne profile boksarjev z njihovimi osnovnimi podatki in informacijami o njegovih preteklih borbah. Sistem so začeli razvijati predvsem v namen lažje in kakovostnejše organizacije tekmovanj, eno najpomembnejših vodil ob razvijanju pa je bila predvsem 'fair chance' miselnost. Platformo razvijajo s podjetjem Kodex, ki je na svojem področju zelo profesionalen, in se veselijo sodelovanja z njimi.

Članki iz rubrike